Thumbnail
Μία έρευνα του πανεπιστημίου Τουσόν 

Αν ένα άρρωστο άτομο ακουμπήσει την πόρτα ενός γραφείου πόση ώρα λέτε ότι θα πάρει για να διασκορπιστεί ο ιός σε όλο τον χώρο του γραφείου, κολλώντας και τους άλλους εργαζόμενους;

Μία έρευνα του πανεπιστημίου Τουσόν της Αριζόνα, κατάφερε να ακολουθήσει βήμα-βήμα την διαδρομή ενός ιού με την ονομασία MS-2 το επηρεάζει βακτήρια αλλά όχι τον άνθρωπο.
Οι ερευνητές τοποθέτησαν νωρίς το πρωί τον ιό MS-2 στο εξωτερικό τμήμα της πόρτας ενός γραφείου 80 ατόμων. Μόλις σε 4 ώρες ο ΜS-2 ήταν στα χέρια των μισών εργαζομένων του γραφείου και στις περισσότερες κοινόχρηστες συσκευές όπως διακόπτες ηλεκτρισμού και τηλέφωνα.
Ο χώρος που είχε την μεγαλύτερη συγκέντρωση του ιού ήταν σημείο όπου το προσωπικό πίνει τον καφέ του και ειδικά στη χειρολαβή της καφετιέρας.
Το πείραμα δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταφερθεί ένας ιός, ειδικά με το φτέρνισμα, ενώ ως καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης θεωρείται το συχνό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα.
Ο ιός MS-2 περιορίστηκε ακόμα και στο 99% σε περιβάλλοντα όπου τηρούνταν οι όροι υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων συσκευών. 
 
Πηγή: newmoney.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα