Thumbnail
Έχω θάρρος – ενεργώ με ακεραιότητα – καρφώνω τον συνάδελφο

Ένα ξεδιάντροπο κάλεσμα σε χαφιεδισμό υφισταμένων και προϊσταμένων διακινείται στα κατώτερα στελέχη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Α-Β Βασιλόπουλος. Με τίτλο «έχω θάρρος-ενεργώ με ακεραιότητα» οι διευθυντές και υποδιευθυντές των καταστημάτων και οι προϊστάμενοι των τμημάτων καλούνται να καταγγέλλουν οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους «24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο».

Το φυλλάδιο διακινείται σε περιορισμένο αριθμό στελεχών και εξυμνεί τις «αξίες» του Oμίλου Delhaize, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα Α-Β. Ανάμεσα στις αξίες και η «ακεραιότητα». Καλώντας σε προσήλωση στην αξία της ακεραιότητας, η διοίκηση του βελγικού ομίλου προσπαθεί να εμπλέξει καθέναν από τους υπαλλήλους της στη δέσμευση «να προστατεύει τη φήμη της εταιρίας μας».
Δείτε τι περιέχει η «κανονιστική συμμόρφωση και δεοντολογία»: «Εάν αντιληφθείτε περίπτωση που ενδεχομένως αποτελεί παράβαση του Οδηγού Ηθικής Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς ή έχετε προβληματισμούς ή παράπονα σχετικά με οικονομικά και λογιστικά θέματα, εσωτερικούς ελέγχους, περιπτώσεις δωροδοκίας, διαφθοράς ή συναφών παραπτωμάτων, καθώς και άλλα σοβαρά ζητήματα έχετε καθήκον προς τους συναδέλφους σας και την εταιρία να αναφέρετε την πιθανή παράβαση».
Για την εξυπηρέτηση αυτής της δραστηριότητας ο όμιλος έχει φτιάξει ένα ολόκληρο δίκτυο επικοινωνίας, όπου καλεί κάθε υπάλληλο να στέλνει αναφορές, διατηρώντας την ανωνυμία του. Αυτό το δίκτυο λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθημερινά και μπορεί να λαμβάνει αναφορές σε όλες τις γλώσσες τις οποίες μιλούν οι συνεργάτες της εταιρίας σε όλο τον κόσμο – βλέπετε, ο όμιλος είναι πολυεθνικός. Μάλιστα οι καταγγέλλοντες, όπως τονίζει το κατάπτυστο αυτό φυλλάδιο, δεν έχουν να φοβηθούν καμιά δυσμενή συνέπεια…
 
Πηγή: e-dromos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων