Thumbnail
Εσπευσε να ανασκευάσει

Τα βασανιστήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν «χρήσιμο εργαλείο» σε ορισμένες περιπτώσεις, δήλωσε η ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν - αν και λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να ανασκευάσει, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια της «παρερμηνεύτηκαν».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο δίκτυο BFMTV, μετά τις αποκαλύψεις για ανακρίσεις και βασναιστήρια από πλευράς CIA κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατική δράση, η Λεπέν σημείωσε ότι «δεν καταδικάζει» τη χρήση βασανιστηρίων, όταν πρόκειται για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία.

«Προφανώς και ο βασανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατία κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται να εκραγεί μία βόμβα, που πρέπει να κάνεις έναν κρατούμενο να μιλήσει με κάθε μέσο», ανέφερε επίσης.

Αργότερα, η ακροδεξιά ηγέτιδα προσπάθησε μέσω Twitter να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία». Ισχυρίστηκε ότι το «κάθε μέσον» αναφερόταν σε μέσα εντός του πλαισίου του νόμου και όχι σε βασανιστήρια.

imerisia.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα