Thumbnail
Δάνεια ERASMUS

Χάρη στα “Δάνεια Erasmus+ για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Τα δάνεια θα χορηγούνται από τις συμμετέχουσες τράπεζες και οργανισμούς χορήγησης φοιτητικών δανείων με ευνοϊκότερους όρους για τους εν λόγω φοιτητές σε σχέση με τους όρους της αγοράς, και για διάρκεια έως δύο ετών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πτυχιούχοι να βρουν μια θέση εργασίας πριν από την έναρξη αποπληρωμής του δανείου.

Το σύστημα δανειοδότησης θα καθοριστεί σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και θα εφαρμοστεί σταδιακά στις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ κατά την αρχική φάση του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το καλοκαίρι αναμένεται να καταρτιστεί ο κατάλογος των ελληνικών τραπεζών που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταθέτουν αίτηση χορήγησης δανείου με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής οι οποίοι δεν είναι ακόμα γνωστοί καθώς δεν έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Χρήσιμες πληροφορίες με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζονται ακολούθως:

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης σχετικού δανείου οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν γίνει δεκτοί για πλήρες πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ .

Μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να δανειστώ;

Μέχρι 12.000 ευρώ για μονοετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, ή μέχρι 18.000 ευρώ για διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών.

Που πρέπει να υποβληθεί η αίτηση;

Ο Μηχανισμός Εγγύησης Σπουδαστικών Δανείων θα αρχίσει να λειτουργεί από τα μέσα του 2015, και θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις χώρες του προγράμματος Erasmus+. Καλούνται οι φοιτητές να υποβάλουν αίτηση απευθείας στις συμμετέχουσες τράπεζες ή οργανισμούς χορήγησης φοιτητικών δανείων, ο κατάλογος των οποίων θα δημοσιευθεί στον παρόντα ιστότοπο μόλις συσταθούν οι φορείς αυτοί. Στο μεταξύ, μπορούν να συμβουλευθούν την ενότητα “Περισσότερα” ή να επικοινωνήσουν με τον αντίστοιχο εθνικό φορέα Erasmus+.

Περισσότερες πληροφορίες:  http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/doc/erasmus-plus-master-loan_el.pdf

 

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας