Thumbnail
Γ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄, Ε ΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (διελμικό)

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και της Ε΄ ΕΛΜΕ  καλούν  σε συνάντηση συντονισμού τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, τους αιρετούς και τους συναδέλφους την Πέμπτη 29/1/2015, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.  Στη συνάντηση προτείνουμε, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μας  (συνεδρίαση 27/1/ 2014), να συζητήσουμε τις δραστηριότητες και την οργάνωση της κοινής δράσης των ΕΛΜΕ, των μονίμων και των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών, καθώς και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα για την προώθηση όλων των αιτημάτων και διεκδικήσεων του κλάδου.  Στη συνάντηση θα συζητήσουμε την αποτελεσματική υλοποίηση δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, παρεμβάσεων που θα προταθούν, καθώς και τη δράση του κλάδου μας στη συγκυρία.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση προτείνουμε να συζητήσουμε :

1.      Την αναβάθμιση της λειτουργίας του συντονισμού των ΕΛΜΕ μέσα από συλλογικές αποφάσεις των οργάνων των σωματείων μας.

2.     Την άμεση προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου, όπως αυτά καθορίσθηκαν από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.  Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθύνουν πρόσκληση συνάντησης σε εκπροσώπους και βουλευτές της κυβέρνησης, η οποία να γίνει πριν την προγραμματική συζήτηση της κυβέρνησης στη βουλή και από τους οποίους θα ζητηθεί να προωθήσουν τα αιτήματα του κλάδου.

3.     Για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα και την προώθηση του βασικού αιτήματος του κλάδου για την άμεση επιστροφή τους μαζί με τις καταργημένες ειδικότητές τους στα σχολεία, να προγραμματίσουμε δραστηριότητες που θα  τις απευθύνουμε στη γενική τους συνέλευση, η οποία γίνεται την Παρασκευή 30/1, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ και θα τις οργανώσουμε από κοινού. Αυτές μπορεί να είναι ο καθορισμός «συμβολικής ημέρας επιστροφής τους στα σχολεία», συνέντευξη τύπου, οργάνωση εκδήλωσης συζήτησης με θέμα που θα αναφέρεται στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων και τις συνέπειες του στο δημόσιο σχολείο, τον εκπαιδευτικό και την κοινωνία.

4.     Για τα κενά στα σχολεία και την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών.  Για την οργάνωση άμεσα σύσκεψης με τους αναπληρωτές.

5.     Την οργάνωση εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν συζητήσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα 90 χρόνια της δράσης και των αγώνων της ΟΛΜΕ.

6.     Την οργάνωση από όλες τις  ΕΛΜΕ της θεατρικών  παραστάσεων του έργου  Canteen, του Σπύρου Λαζαρίδη.

                                                                                                  Τα Δ.Σ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗ
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις