Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  

Θεσσαλονίκη  1-9-2014

Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622 

[email protected]

Επιστολή προς το διευθυντή Δ.Δ.Ε.Ανατ.Θες\νίκης για τις επικείμενες  συγχωνεύεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κύριε δ/ντη της Δ.Δ.Ε Ανατ. Θεσσαλονίκης,

 Mε αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε  για τις επικείμενες  συγχωνεύεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως γνωρίζετε, με καθυστέρηση τριών μηνών (αναρτήθηκε ως  σχέδιο απόφασης από τον Μαιο στο διαδίκτυο) υπογράφηκε από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας η απόφαση που αφορά συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων της Δ.Ε,  κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά!!! (αρ.αποφ. 117393/27-07-2014)

Η απόφαση αυτή όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό της μέρος,  αντί να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Δημ. Συμβούλιου Θεσσαλονίκης (όπως κάνει σχεδόν σ’ όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις των άλλων Δήμων) στηρίζεται αποκλειστικά στην εισηγητική έκθεση (27606α/22-11-2013) της Δ.Δ.Ε Ανατολ. Θες/νικης .  Φυσικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Θες/νικης (Δεκ. 2013) ήταν αρνητική στην εισηγητική έκθεση της Δ.Δ.Ε  Αν. Θες/νικης για όλες τις σχολικές μονάδες  που ανήκαν σ’αυτόν.  Συγκεκριμένα ζητούσε την αναβολή των συγχωνεύσεων για ένα χρόνο .  Δεν πήρε επίσης υπόψη η απόφαση, ούτε την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Δ/ντη Κεντρικής Μακεδονίας η οποία όπως γνωρίζετε ήταν και αυτή αρνητική (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον ίδιο τον κ. Καρατάσιο).

Δύο εργάσιμες μερες λοιπόν πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει γίνει καμιά προετοιμασία από τα ενδιαφερόμενα σχολεία για τις μετακινήσεις αυτές, με τις εγγραφές και τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη  να «τρέχουν»’ από την πρώτη μέρα, είναι πρακτικά αδύνατον να υλοποιηθεί η παραπάνω υπ. απόφαση. Πολύ περισσότερο όσον αφορά την περίπτωση  του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ, που συγχωνεύονται και τα αντίστοιχα Εργαστηριακά Κέντρα  2ο και 9ο ΕΚ( πρωην ΣΕΚ) και που φυσικά αυτό σημαίνει και μετακίνηση εργαστηριακού εξοπλισμού!!! Εκτός  αν ο εξοπλισμός αυτός δεν μετακινηθεί και ουσιαστικά αχρηστευτεί!    Να σημειωθεί επίσης ότι επειδή και στα δύο κτήρια (και της Μοναστηρίου αλλά και του Δημόκριτου ) το μέγεθος των εργαστηριακών αιθουσών είναι πολύ μικρότερο  από αυτό των αντίστοιχων προδιαγραφών όπως είναι φυσικό δεν ΄΄χωράνε ‘’  επιπλέον εξοπλισμό .  Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι το βασικό επιχείρημα για τη συγχώνευση του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ και του 9ου με το 2ο ΕΚ στην εισηγητική έκθεση ήταν  ότι  με την συγχώνευση αυτή το δημόσιο  θα ‘’γλίτωνε’’ το μίσθωμα του κτηρίου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, γιατί παραμένει στον Δημόκριτο το ΙΕΚ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως γιατί καμία συγχώνευση δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα των σχολείων , απεναντίας δημιουργεί πολλά περισσότερα (οι θέσεις της ΟΛΜΕ  και των ΕΛΜΕ-Θ στο θέμα αυτό σας είναι γνωστές ) Θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν τώρα αυτές οι συγχωνεύσεις,

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙTE TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ               ΓΙΑΝΝΗΣ      ΛΑΘΗΡΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα