Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου

Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου  με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομάδα Βιβλίου  του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος»,  συνεχίζει για   τέταρτη σχολική χρονιά τη δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους».

Συγγραφείς επισκέπτονται τα σχολεία του νομού μας, αφού επιλεχθούν από εσάς και ο καθένας από αυτούς με το δικό του τρόπο έρχεται σε επαφή με τους μαθητές μας.

Επισυνάπτονται τα βιογραφικά σημειώματά τους και η αίτηση συμμετοχής με τη σειρά προτίμησης. Φέτος ο κ. Δημήτρης Γραμμένος δε θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, καθώς συνεργαζόμαστε στην πρωτοβουλία « Οι Σχεδιαστές του Μέλλοντος». Επίσης, δύο καινούριοι συγγραφείς, η κ. Έλενα Κατσαντώνη και ο κ. Μανούσος Βαϊλάκης (συνάδελφος), έχουν προστεθεί στη λίστα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί μπορείτε να αποστείλετε την αίτηση στο φαξ του Συλλόγου μας: 2810227341. Στη συνέχεια, επικοινωνείτε με τα μέλη της ομάδας μας, κ. Αγαθή Μίχου (6974354701)   και κ. Ελένη  Κόκαλη (6938301282)    για τα τηλέφωνα των συγγραφέων, ώστε να καθορίσετε από κοινού την ημερομηνία επίσκεψης, τα θέματα συζήτησης, την προετοιμασία των μαθητών κλπ.

 Οι εκπ/κοί που θα προγραμματίσουν επίσκεψη    συγγραφέα ή εικονογράφου αναλαμβάνουν και τη μεταφορά του, αν ο ίδιος δεν έχει μεταφορικό μέσο.

Σύντομα θα έχουμε νέα ενημέρωση για την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι για τη Μη Βία και το Σχολικό Εκφοβισμό.

                                                                             Με εκτίμηση,

                                                                             Ομάδα Βιβλίου


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ

Οι ντόπιοι συγγραφείς/εικονογράφοι, που εκδήλωσαν και φέτος ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκπ/κή δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους», που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου είναι οι παρακάτω:

  1. Αντωνίου Μαρία (καθηγήτρια/ερευνήτρια ιατρικής σχολής-συγγραφέας)
  2. Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία (εικαστικός-συγγραφέας)
  3. Βαϊλάκης Μανούσος (δάσκαλος)
  4. Γιανναδάκη Στέλα (συγγραφέας)
  5. Δασκαλάκη Μαρία (συγγραφέας – βιβλιοθηκονόμος)
  6.  Κατσαντώνη Έλενα (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας)
  7. Κριτσωτάκη Ειρήνη (σύμβουλος ψυχικής υγείας-συγγραφέας)
  8. Μαυρογιαννάκη Μαίρη (συγγραφέας)
  9. Μυρωνάκη Βάννα (δασκάλα-συγγραφέας)
  10. Πανταγιάς Γιάννης (ηθοποιός-συγγραφέας)
  11. Πετροπούλου Ρένα (ποιήτρια-συγγραφέας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ:

Αντωνίου Μαρία

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σπούδασε ζωολογία και παρασιτολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι επίκουρη καθηγήτρια Παρασιτολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθύντρια του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Ζει με τον άντρα της, Χρήστο Κουρουνιώτη, μαθηματικό, και τις δυο τους κόρες Ρέα και Μέλισσα, στην Κρήτη, στην εξοχή, στην Κοιλάδα των Γερακιών, όπως περιγράφεται στις ιστορίες της σειράς «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα».

Το πρώτο βιβλίο, «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ το καλοκαίρι του

2010 και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη βιβλιοθήκη του μαθητή και για τη βιβλιοθήκη του δασκάλου. Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς, «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 2. Στη σκεπή του κόσμου», το 2012, και βρίσκεται στο τυπογραφείο το τρίτο «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 3. Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Κάτω Κόσμο»  Η συγγραφέας έχει επίσης εκδώσει το αστυνομικό μυθιστόρημα για ενήλικες «Εγώ σκότωσα τον καθηγητή Μάλεντερ» (ΚΕΔΡΟΣ, 2011), και την παιδική σειρά, «Ζίζης Ζιζηφιολάκης Ιδιωτικός Ντεντέκτιβ»

Πρώτο βιβλίο: «Ο υπερπολυτιμότατος λίθος, Ευτύχιος»

Δεύτερο: «Χάσαμε τις γάτες-στοπ».

Τρίτο: «Ο θησαυρός του παππού Κοντοπιθαράκου».

από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, το 2013 και 2014.

Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία

Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει ανιχνεύοντας τον κόσμο των απλών πραγμάτων με συντροφιά την παιδική ματιά. Έχει βραβευθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, τον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων και τον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων, στο Παννελήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.

Βιβλία της: «Η Γαλανή και ο κλαούρης δράκος», (για Β΄-Γ΄-Δ΄ τάξη) εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ, «Χάρισα», (για Ε΄-ΣΤ΄ τάξη) εκδόσεις ΤΡΙΤΑ, «Ο τετράγωνος γίγαντας», (για Α΄- Γ΄ τάξη) εκδόσεις Τριτά 2012, «Ηλιοχρώματα» μικρά ποιητικά παραμύθια, (για Α΄-ΣΤ΄τάξη) εκδόσεις Τριτά 2012,  «Ο θησαυρός του λαβυρίνθου και η εφτά σφραγίδες», (για Γ΄- ΣΤ΄τάξη)  εκδόσεις Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2013,  «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του ήλιου», (για Δ΄-ΣΤ΄τάξη) εκδόσεις Τριτά, 2013.

Βαϊλάκης Μανούσος

Ο Βαϊλάκης Μανούσος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28-03-1971 και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χάρακα το 1989. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2000 εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Είναι παντρεμένος κι έχει τέσσερα παιδιά. Η παρούσα συγγραφική προσπάθεια είναι η πρώτη που δημοσιοποιεί.

Βιβλία: Ελμιρ, Η επιστροφή του Λύριαν, Το στέμμα του Αλγκοθ (εκδ. Φυλατος) (http://www.lostworlds.gr/).

Γιανναδάκη Στέλα

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έγραψε το πρώτο της ποίημα σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το παιδικό παραμύθι. Το 2006 έγραψε το παραμύθι «Ο Επταποδούλης» που βραβεύτηκε από το Δήμο Ηρακλείου και δραματοποιήθηκε από τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Κατά καιρούς η συγγραφέας έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματα και παραμύθια της. Στόχος της είναι μέσα από τις ιστορίες της να δώσει στους ανθρώπους μηνύματα αγάπης και ισότητας.

Βιβλία της: «Το Ταξίδι Της Θάλασσας», διακρίθηκε στους Πολιτιστικούς Αγώνες του Δήμου Ηρακλείου τον Απρίλιο του 2004. (για Α΄-Γ΄ τάξη).

Δασκαλάκη Μαρία

Γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο. Το 2004, αποφοιτά από το τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα. Σήμερα, διατηρεί Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης στο Ηράκλειο όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Επικοινωνία με τη συγγραφέα: [email protected]

Βιβλία της:  «Μυστική Αποστολή: το μυστήριο του καμένου δάσους», (για Ε΄και ΣΤ΄τάξη), εκδ. ΜΙΝΩΑΣ, Αθήνα,  Δεκέμβριος 2010, «Μυστική Αποστολή: εξερεύνηση στη στοιχειωμένη σπηλιά», (για Ε΄και ΣΤ΄τάξη), εκδ. ΜΙΝΩΑΣ, Αθήνα, Ιανουάριος 2012, «Μυστική Αποστολή: στα ίχνη του κρυμμένου θησαυρού», (για Ε΄και ΣΤ΄τάξη), εκδ. ΜΙΝΩΑΣ, Αθήνα, Απρίλιος 2013, «Μυστική Αποστολή: περιπέτεια στο Μεγάλο Κάστρο», (για Ε΄και ΣΤ΄τάξη), εκδ. ΜΙΝΩΑΣ, Αθήνα, Ιανουάριος 2014

Κριτσωτάκη Ειρήνη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P. Συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας STEP BY STEP. Εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις. Γράφει μουσική, τραγούδια και παραμύθια. Αγαπάει τα παιδιά και πιστεύει ότι αυτά μπορούν και θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο.

Βιβλία της: «Ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κατηραμένος Λύκος» (κείμενο Κριτσωτάκη Ειρήνη τέχνη Πετράκης Τίτος), (για Α΄-Γ΄ τάξη), εκδόσεις Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ

Μαυρογιαννάκη Μαίρη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασσική μουσική και πολιτικές επιστήμες. Για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες. Οι πρώτες της περιπλανήσεις ήταν στα μέρη που περιγράφει στα βιβλία της.

Βιβλία της: «Ταξίδια στο χρόνο- Μινωική Κρήτη», (για Γ΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο- Ενετική Κρήτη», (για Ε΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο-Η Μάχη της Κρήτης» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Δήμου Ηρακλείου. Είναι υπό έκδοση «Η Μαγική Βίβλος: Α΄ βιβλίο Πλαϊνός Κόσμος», (για Γ΄-ΣΤ΄ τάξη), «Μέγας Αλέξανδρος και Πέργαμος» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη).

Μυρωνάκη Βάνα

Κατάγεται από τη Μαθιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Είναι παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Συμμετέχει στο θεατρικό εργαστήρι Ηρακλείου Κρήτης, που είναι παράρτημα του Θεάτρου Ημέρας με υπεύθυνο τον κ. Λάκη Κουρετζή. Εργάστηκε έξι χρόνια σε ιδιόκτητο παιδικό σταθμό και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Το πρώτο της βιβλίο εικονογραφήθηκε το 1997 από τα παιδιά του 53ου και του 54ου δημοτικού σχολείου στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και εκδόθηκε από το Ρ/Σ στούντιο 19. Όνειρό της είναι να γίνει το σχολείο πηγή χαράς και δημιουργίας για τα παιδιά, που τα θεωρεί όλα ανεξαιρέτως χαρισματικά.

Βιβλία της: «Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει», (για Α΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Άγκυρα,  «Το δώρο της πούλιας» (για Α΄- Στ΄ τάξη) εκδόσεις Καρδιά 95, «Δυο δελφίνια μια φορά», (για Α’ – Δ΄ τάξεις)

Πανταγιάς Γιάννης

Ο Γιάννης Πανταγιάς μεγάλωσε και τελείωσε τα σχολικά του χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου.  Κατοικεί και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένες Τέχνες στο τμήμα της Γραφιστικής και έχει παρακολουθήσει το τριετές Εργαστήρι της υποκριτικής τέχνης του Αντώνη Διαμαντή και πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την τέχνη του Θεάτρου.

Άρχισε την ενασχόλησή του ως ηθοποιός στο θέατρο το 1998.  Έκτοτε έχει πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, όπως «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Αρκομανείς», «Η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά», που παρουσιάστηκε στο Εθνικό θέατρο Αθηνών, «Η βεγγέρα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, «Μυθομανείς» και «Γιορτινή μέρα». Στην παράσταση  «Συζήτηση περί ματαιότητος» απέσπασε το βραβείο Α ανδρικού ρόλου  στους Παγκρήτιους θεατρικούς αγώνες.  Συμμετείχε στο «Δέκα με φόνο» και σε άλλες παραστάσεις.

Έχει συνεργαστεί με το «Απλό Θέατρο Ηρακλείου», την Θεατρική ομάδα των Αλατσατιανών, την πολιτισμική κίνηση «Τριήρης», την Θεατρική  ομάδα  του  δήμου  Γαζίου. Από το 2002 συμμετέχει στις παραστάσεις στο φουαγιέ του θεάτρου «Μορφές».

Το 2008 συμμετείχε στην ταινία του Κώστα Γαρβά «Παράδεισος της Δύσης».Το 2010 πήρε μέρος στην τηλεοπτική  σειρά  «Το νησί»,  βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Victoria  Hislop.Το 2012 – 2014 συμμετείχε στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Μορφές» στα έργα «Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι» και «Περσέας και Ανδρομέδα». Επίσης, την ίδια περίοδο πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες μικρού μήκους: «Αδέσποτος καιρός» και «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Παράλληλα έχει παίξει σε τηλεοπτικά σποτ.

Τον Οκτώβριο 2014 σκηνοθέτησε  την θεατρική παράσταση «Το καμίνι του Αρκαδίου». Την θεατρική σεζόν 2014 – 2015 συμμετέχει στις παραστάσεις «Ο πύργος του Φρανκεστάιν» στο φουαγιέ και στην παράσταση «Ο μικρός πρίγκηπας» στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Μορφές». Επίσης, συμμετέχει στην ανεξάρτητη θεατρική παράσταση «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Συγγραφικές δουλειές: Το διήγημα «Το αστέρι της Βηθλεέμ» είναι η πρώτη συγγραφική του απόπειρα. Ακολούθησε το θεατρικό μονόπρακτο «Συζήτηση περί χυδαιότης».

Πετροπούλου Ρένα

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αρίστευσε στη σχολή "Βελουδάκη" και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχέδιο μόδας στη σχολή στιλίστ "Esmonde" στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως καθηγήτρια σχεδίου μόδας. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά και δραστηριοποιήθηκε στον ξενοδοχειακό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχεδιασμό κοσμημάτων. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου. Τον Ιούνιο του 2001 παρουσίασε το έργο "Τα επαγγέλματα που χάνονται" για την παιδική σκηνή του δημοτικού σχολείου Ηρακλείου. Το 2001 παρουσίαζε στο κανάλι "Κρήτη TV" εβδομαδιαία εκπομπή για τη λογοτεχνία. Εκτός από ποιητικές συλλογές έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, άρθρα, βιβλιοκριτικές, παιδικά βιβλία και παιδικό θέατρο.

Βιβλία της: «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η απόδραση στο διάστημα», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και οι Ολυμπιακοί αγώνες», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης μια φοβερή ανακάλυψη», (για Γ΄-ΣΤ΄ τάξη) εκδόσεις Εμπειρία

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Δ. Θεοτοκόπουλος»

ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ
ΤΗΛ: - FAX: 227341

Δ/νση ιστοσελίδας:www.sylekpe.gr
                  e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος
Τηλ: 6932708450
ΗΡΑΚΛΕΙΟ   26-1-2015

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-03-2024 μέχρι 22-03-2024 και ώρα Ελλάδας 23:59
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Βουκουρέστι
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας
Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτετε
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας
opsyd
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Δείτε το Εγχειρίδιο για Αίτηση-Δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ