Thumbnail
Δεν απαιτείται πιστοποιητικό υγείας

Πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι μπορούν να ασκούν διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ) θα πρέπει να προσκομίσουν μεταξύ των άλλων  οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες. 

Οι ιατρικές γνωματεύσεις προβλέπονται από ρύθμιση του νόμου 4210/2013 με την οποία καταργήθηκε η πιστοποίηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. 

1. Η παρ. 2 του άρθρου 7 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί.» (ΦΕΚ254/Α/2013). 

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσοι προσληφθούν θα πρέπει να προσκομίσουν ΟΛΑ τα δικαιολογητικά πρόσληψης σε φωτοαντίγραφα κατά την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουν υπηρεσία.

 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Πτυχίο (σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)
Μεταπτυχιακό (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής - σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)
Σεμινάριο 400 ωρών (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)
όλες οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (τονίζουμε ότι δεν θα προβαίνουμε σε αναγνώριση προϋπηρεσιών χωρίς την απαιτούμενη βεβαίωση)
Ταυτότητα
τραπεζικό Λογαριασμό (για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ μόνο Εθνικής Τράπεζας)
αποδεικτικό ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ.,
αποδεικτικό ΑΜΚΑ και Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ

Πιστ. Στρατολογίας

Πιστ. Οικ. Κατάστασης (μόνο αν είστε έγγαμοι ή/και με ανήλικα τέκνα. Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης).
Πιστ. Εντοπιότητας (μόνο αν ανήκετε στο Νομό Ηρακλείου)
πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι μπορείτε να ασκείτε διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ)

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Αθμιας Ηρακλείου τονίζεται  ότι η υποβολή ΟΛΩΝ των δικαιολογητικών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ καθώς διενεργούνται υποχρεωτικοί έλεγχοι γνησιότητας. 

Επίσης, η Διεύθυνση εφιστά την προσοχή καθώς, χωρίς πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί  να αναλάβουν υπηρεσία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι αναπληρωτές παρακαλούνται να φροντίσουν έγκαιρα για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε σχολικές μονάδες. 

Επειδή παρατηρούνται σε κάποια από τα προσκομισθέντα έγγραφες μικρές διαφορές από Διεύθυνση σε Διεύθυνση καλό είναι οι αναπληρωτές να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων ή να επικοινωνήσουν για τα σχετικά έγγραφα. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: news.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα