Thumbnail
Αυτοί που βαδίζουν μαζί, έχουν ξεκάθαρο σκοπό και απόφαση να πάνε μέχρι τέλους, μπορούν να νικήσουν.

Για τους συναδέλφους μου

Απευθύνομαι σε όλους εσάς, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, εργαζόμενους στην ΕΡΤ, εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στην υγεία-πρόνοια, υπό απόλυση, αναπληρωτές, ωρομίσθιους, με ποικίλες συμβάσεις, <<μόνιμους>>, σε διαθεσιμότητα εδώ και δύο χρόνια.

Σε σας, απλήρωτους από τα SCONTO,εργαζόμενους στα ξενοδοχεία- κάτεργα, στον πολιτισμό μέσα από τις δουλεμπορικές <<ΜΚΟ>>, εργαζόμενους σε ολόκληρο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σε σας, τους παλιούς μου μαθητές και τωρινούς άνεργους και στους επίσης άνεργους γονείς σας.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι σε σας, συνάδελφοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που με συγκίνηση παρακολούθησα τις Γενικές σας Συνελεύσεις, είδα την κοπιαστική σας προσπάθεια να σταθείτε όρθιοι κι από ένστικτο να ακολουθήσετε το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Είδα συμμαθητές μου από το σχολείο και ανθρώπους λαïκούς να αναζητούν στα σκοτεινά το δρόμο που ονειρεύεται καθένας που διψάει για λευτεριά.

Σε όλους εσάς που ξέρετε πια ότι κανένας κόντες και αρχηγός δε θα μας σώσει, ότι σε αυτές τις δύσκολες και ωραίες εποχές πρέπει επιτέλους ο εργαζόμενος λαός να βγει μπροστά. Αυτός μπορεί να σταματήσει απολύσεις, ανεργία, απλήρωτη εργασία, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, αυτοκτονίες, το ξεπούλημα του Ερημίτη, του Ίσσου, του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και όλου του δημόσιου πλούτου, τις διώξεις των αγωνιστών, το βραχνά του χρέους, την εκμετάλλευση από την ελληνική και διεθνή ολιγαρχία του πλούτου και τους υπαλλήλους της.

Την ιστορία τη γράφει ο λαός, όταν βγαίνει στους δρόμους, κι όχι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Εμείς είμαστε ο λαός, μαζί με τα αδέρφια μας που είναι ακόμα φοβισμένα, μπερδεμένα, που ζουν ακόμα με την αυταπάτη ότι θα γλιτώσουν μόνα τους με τα παλιά τα κόλπα, που δεν ήρθαν ακόμα μαζί μας και πρέπει να τα τραβήξουμε απ΄το χέρι.

Τώρα ,στα δύσκολα, μπορούμε να τη γράψουμε αλλιώς την ιστορία, χωρίς ν΄αφήσουμε τους αίτιους να βγούνε πάλι στον αφρό. Όπως μας δίδαξαν η Λευκίμμη, οι Σκουριές Χαλκιδικής κι ο Κώστας ο Σακκάς, αυτοί που βαδίζουν μαζί, έχουν ξεκάθαρο σκοπό και απόφαση να πάνε μέχρι τέλους μπορούν να νικήσουν.

 

Κέρκυρα, 24-7-2013 Όλγα Τσιλιμπάρη

Εκπαιδευτικός

Μέλος ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές