Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Εβρου

 Οχι στο νέο εκπαιδευτικό μεσαίωνα!

Με την ψήφιση του 3ου επαίσχυντου μνημονίου πλήττονται άμεσα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι συνολικά. Η εφαρμογή του θα πλήξει άμεσα την παιδεία και την υγεία.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, μετά το πεντάμηνο θέατρο της διαβούλευσης του πολυνομοσχεδίου, ισχυρίζεται τώρα ότι δεν προλαβαίνει πλέον να το ψηφίσει και ενδεχομένως να το αποσύρει.

Με τη νέα εγκύκλιο βάσει του νόμου Λοβέρδου:

  • Δεν αναγνωρίζεται συνολικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων κατά την περίοδο 2010-2015 αλλά μόνο για το διάστημα 2012-2015, μοριοδοτώντας στο διπλάσιο (για δυσπρόσιτα) την προϋπηρεσία μόνο κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή οι συνάδελφοι που κράτησαν όρθια τα σχολεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη καταδικάζονται σε μόνιμες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλεια και περιπλάνηση.
  • Συνακόλουθα, οι συνάδελφοι θα καταταγούν παράτυπα στους πίνακες αναπληρωτών – εφόσον πέρα κι έξω από κάθε εκπαιδευτική νομοθεσία το ΥΠΟΠΑΙΘ κλέβει και καταστρατηγεί την προϋπηρεσία.
  • Διατηρείται ο τιμωρητικός διετής αποκλεισμός από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 

  • ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, δηλαδή 30 μαθητές ανά τμήμα και σχολεία χωρίς χρήματα για θέρμανση, φωτοτυπίες και αναλώσιμα, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα επαναλειτουργίας των καταργημένων σχολικών μονάδων, επαναφοράς του ωραρίου και νέες θέσεις εργασίας
  • ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, όταν υπάρχουν πάνω από 25.000 κενά. 
  • ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ 67  Ή ΣΤΑ 62 ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, εκτός και αν οι συνάδελφοι ξεψυχούν στην τάξη.
  • ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ.
  • ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, καθώς θα μορφώνονται μόνο όσοι μαθητές μπορούν να αντέξουν το κόστος σε ένα σχολείο οξυμμένων κοινωνικών ανισοτήτων και πεινασμένων μαθητών χωρίς αντισταθμιστικά προγράμματα (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, Ενισχυτική Διδασκαλία).

Το επόμενο διάστημα να πάρουμε όλοι θέση μάχης: μπροστά στη συνέχιση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεών μας και να συμμετάσχουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα αναφαίρετα εργασιακά μας δικαιώματα, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να βάλουμε φραγμό στον εργασιακό, μορφωτικό και κοινωνικό μεσαίωνα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΣΔΕ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

-    Καμιά σκέψη για νέες απολύσεις. Γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση μέσω κρατικού προϋπολογισμού και για το σύνολο των σχολικών μονάδων και των βαθμίδων. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

-    Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών από ένα και μόνο πίνακα με βάση την προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί στο δημόσιο σχολείο, τη χρονιά κτήσης πτυχίου και επιτυχία σε  ΑΣΕΠ.

-    Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας. Έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές (συνταξιοδοτήσεις – παραιτήσεις - αποσπάσεις) και πλήρης διαφάνεια στην καταγραφή και ανακοινοποίηση των λειτουργικών κενών και τις συνακόλουθες προσλήψεις. 

-   Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Κανένας διαχωρισμός γενικής – ειδικής αγωγής, αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας σε όποια δομή του δημόσιου σχολείου κι αν έχει αυτή προσφερθεί.

-    Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους. Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς σε κάθε μέσο μεταφοράς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ    Ορεστιάδα 21 - 7 – 2015

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ   

e-mail : [email protected]

      blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!