Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης μέσα στις διακοπές του Πάσχα- Στάσεις εργασίας

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κάλεσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για επιμόρφωση σχετικά με την αξιολόγηση. Για εκείνη την ημέρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει απεργία και ήταν γνωστό πολλές μέρες νωρίτερα. Ήταν λοιπόν μέρα γενικής απεργίας και όμως αποφασίστηκε να γίνει η επιμόρφωση!

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις. Ήδη τα σεμινάρια των στελεχών της εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στο υπουργείο παιδείας με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη χημικών και με βία. Οι εκπαιδευτικοί είναι έξω από το υπουργείο και αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία και για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Επιπλέον όπως έχουμε ήδη ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης για τα σχολεία της περιοχής μας την Τετάρτη 23, την Πέμπτη 24  και την Παρασκευή 25 Απριλίου. Έχουμε ήδη τονίσει ότι πρόκειται για μια υποκριτική και τιμωρητική απόφαση απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται και εκφράζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλη τη χώρα την αντίθεσή τους απέναντι  στο νόμο για το Νέο Λύκειο. Το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τις καταργήσεις των τομέων της τεχνικής εκπαίδευσης, για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, για τα τμήματα των 30 μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν φροντίσει για την αναπλήρωση των μαθημάτων και ζητήσαμε την απόσυρση του σχετικού εγγράφου και της αντίστοιχης νομοθεσίας. Ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει η κάλυψη των διδακτικών ωρών.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κηρύσσει στάση εργασίας για την Τετάρτη 23, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Απριλίου από 11:00 μέχρι τις 14:00. Η ΟΛΜΕ κηρύσσει αντίστοιχη στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

         Ρούσσος Μιχάλης            Ρώϊμπα Φωτεινή


Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

email: [email protected] / [email protected]
blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

10/04/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα