Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Αθήνας

Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας οργανώνει  τα σεμινάρια επιμόρφωσης των Διευθυντών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας . 

Για άλλη μια φορά οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης εναντιώνονται στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, καλώντας τους Διευθυντές των Σχολείων  σε σεμινάρια, «στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης».

Το εκπαιδευτικό κίνημα, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει πάρει σαφή θέση —μέσα από συλλογικές διαδικασίες— ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, ως σαφή επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ να προωθήσει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, να χτυπήσει τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και να χειραγωγήσει τους εκπαιδευτικούς με απώτερο στόχο τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι (συνάδελφοι, γονείς και τοπική κοινωνία) ότι τα σεμινάρια, με την παρέμβαση των συνδικάτων μας, ματαιώθηκαν παντού, σε Αθήνα και επαρχία, είτε αυτά αφορούν στην πρωτοβάθμια είτε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα σεμινάρια στην περιοχή μας, έχουν προγραμματισθεί  για τις  στις 26 και 27 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί, στο 2ο Πειρ. Λύκειο Αθήνας  και στο 56ο  Γυμνάσιο Αθήνας

Το Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας  θεωρεί ότι τα σεμινάρια αυτά δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν,  για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών μας,  της εργασιακής αξιοπρέπειας μας. Με βάση και τις  αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του κλάδου μας,  ενεργοποιεί όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων αυτών. 

Συνεπώς, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  προκηρύσσει  τρίωρες στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημερομηνίες τις τρείς πρώτες ώρες, δηλαδή 8 έως 11 το πρωί και επιπλέον η  ΟΛΜΕ κηρύσσει συμπληρωματικές τρίωρες στάσεις 11 έως 2 το μεσημέρι, τις ίδιες ημέρες. Οι διπλές στάσεις εργασίας διευκολύνουν τους Διευθυντές των σχολείων να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά και τους συναδέλφους που θα παραστούν έξω από τους χώρους υλοποίησης των σεμιναρίων.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας  καλεί: 

• Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να υλοποιήσουν την απόφαση της ΕΛΜΕ και του κλάδου μας για στάσεις εργασίας και να μην παραστούν στα σεμινάρια αυτά.

• Όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων, ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 26  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 8.00 πμ στο 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΦΙΛΗΜΟΝΟΣ ΚΑΙ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ στο 56Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΧΑΙΑΣ 3 ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ .

·                    Την  Ένωση γονέων 7ης Διαμερισματικής κοινότητας  και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων ευθύνης μας, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας.

ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, στις απολύσεις εκπαιδευτικών, στις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων.

Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδια για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.        

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synedriasi
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Συμβουλίου από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας