Thumbnail
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο μετά από τις σχετικές παρατηρήσεις βουλευτών.

Η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία επί των άρθρων.
Στους δήμους το 10% των δημοτικών αστυνομικών
 
Σε ό,τι αφορά τη δημοτική αστυνομία, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρίνισε το πρωί ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους και οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα αξιοποιήσουν το προσωπικό αυτό.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, το υπόλοιπο 90% θα καλύψει κυρίως ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. -θα ενισχυθεί μεταξύ άλλων η πεζή περιπολία- αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων.
 
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μιχελάκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλει στην ασφάλεια των πόλεων, καθώς δεν ήταν εκπαιδευμένη για κάτι τέτοιο και δεν οπλοφορούσε.
 
Άφησε ακόμη αιχμές για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών των δήμων, η οποία, όπως είπε, «έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».
 
Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι «κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη και λανθασμένη» και δεσμεύτηκε ότι «είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους στην αξιολόγηση των δομών».
 
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσσυβας ζήτησε να αντικατασταθεί στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου η λέξη «διαθεσιμότητα» με τη λέξη «κινητικότητα», τονίζοντας ότι η απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών δεν κατοχυρώνεται με τις σημερινές προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.
 
Ο υπουργός απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση μετακίνηση χωρίς να υπάρξει έλεγχος προσόντων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής στο πολυνομοσχέδιο, η συζήτηση επί του οποίου συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία.
 
Ναυτεμπορική 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα