Thumbnail
Βάσεις εισαγωγής

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2015

Αλλάζει το τοπίο των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»,οι αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο βάσεων εξαιτίας του ψαλιδιού στον αριθμό εισακτέων κατά 2.535 θέσεις στα ΑΕΙ υποχωρούν λόγω του υψηλού πήχυ δυσκολίας στα μαθήματα βαρύτητας.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις 2015 οι επιδόσεις του μεγαλύτερου κομματιού των μαθητών αναμένονται σε μέτρια επίπεδα, με τους αριστούχους να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι, που τα θέματα ήταν συγκριτικά πιο εύκολα.

Κάποιοι μάλιστα, λόγω της απότομης ανόδου του πήχυ δυσκολίας μέσα σ’ ένα χρόνο, παραπέμπουν στις Πανελλήνιες του 2013, μια δύσκολη χρονιά όπου έγινε βαθμολογική σφαγή στα μαθήματα βαρύτητας περιορίζοντας τους υψηλούς βαθμούς.

Η σφαγή αυτή βέβαια συνοδεύτηκε από μεγάλη πτώση των βάσεων, η οποία αναιρέθηκε μία χρονιά μετά, πέρσι δηλαδή, όπου οι δημοφιλείς σχολές άγγιξαν ή ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2015

Παράλληλα, ένας άλλος παράγοντας που όπως όλα δείχνουν θα συμβάλλει στην πτώση των βάσεων είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει σε συγκεκριμένες σχολές τον αριθμό των εισακτέων.

Συγκεκριμένα, η πολιτική που ακολούθησε φέτος το υπουργείο Παιδείας στη μείωση των θέσεων εισακτέων ήταν αρκετά ισορροπημένη, με αποτέλεσμα οι περισσότερες σχολές να κινούνται στην απώλεια από 5 έως 15 θέσεις, αριθμοί που δεν θα συγκρατήσουν την αναμενόμενη πτώση των βάσεων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για έναν αριθμό σχολών που έχασαν μέχρι και 50 θέσεις σε σχέση με πέρσι. Πολύ πιθανόν σε αυτές τις περιπτώσεις η βάση να παραμείνει σταθερή ή να μην παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση.

Ανατροπή χωρίς όμως να μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθος αναμένεται και στις βάσεις των περιφερειακών Ιδρυμάτων. Η υψηλή ζήτηση που σημειώθηκε πέρσι στα τμήματα που είχαν αντιστοίχιση με τμήμα κεντρικού Ιδρύματος λόγω των αθρόων μετεγγραφών δεν θα επαναληφθεί φέτος που το υπουργείο Παιδείας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της περιοριστικής –για μετεγγραφές- απόφασης του ΣτΕ έθεσε πλαφόν μετεγγραφών έως 10% επί του αριθμού εισακτέων.

Οι χαμηλές επιδόσεις που αναμένονται σπρώχνουν τις βάσεις προς τα κάτω, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ακόμα και επιστροφή στα επίπεδα του 2013, όπου η Ιατρική Αθήνας ήταν χαμηλότερα από 19.000 μόρια (σ.σ. πέρσι χτύπησε κόκκινο φτάνοντας τα 19.233 μόρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»