Thumbnail
Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕ

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr,

[email protected] ,

Ζωγράφου

Είναι η ώρα για το μεγάλο

ΟΧΙ!

Η κυνική αντεργατική πολιτική Ε.Ε – ΔΝΤ και κεφαλαίου επιδιώκει τη συνέχιση των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποταγής του λαϊκού παράγοντα. Το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» των κυρίαρχων μεταφράζεται για το λαό μας σε εξαθλίωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με συντάξεις των 360 ευρώ, με δουλειά μέχρι τα 67, με το 60% της νεολαίας στην ανεργία ή με μισθούς των 450 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. 

Σε αυτόν τον κόσμο μας εκβιάζουν να πούμε ένα αυτοκτονικό ΝΑΙ!

Και μας εκβιάζουν ποιοι;

Αυτοί που οδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή πέντε χρόνια τώρα:

Αυτοί που έφτασαν την ανεργία στο 30% και οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους στη μετανάστευση και στην εκμετάλλευση.

Αυτοί που βούλιαξαν το βιοτικό επίπεδο του λαού στην ανέχεια και τη δυστυχία. Αυτοί που ισοπέδωσαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Που χτύπησαν βάναυσα την παιδεία και την υγεία και τις μετέτρεψαν σε πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Αυτοί που μετέτρεψαν τις  εργασιακές σχέσεις σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Αυτοί  που έκαναν την καταστολή καθημερινή ρουτίνα και έβαλαν κάθε δημόσιο αγαθό σε λίστες για να ξεπουληθεί. Αυτοί που παραχώρησαν τη λαϊκή κυριαρχία στα χέρια των eurogroup και της τρόικας. Αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να χάσουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή.

Είναι αυτοί που εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανή κοινωνικό πόλεμο αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα:

 

  • Προπαγάνδα ΣΟΚ και ΤΡΟΜΟΥ από τους πανικόβλητους καναλάρχες που σπέρνουν το φόβο και την καταστροφή.

  • Εκβιασμοί στους εργασιακούς χώρους απέναντι στους εργαζόμενους ώστε να υποχρεωθούν να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του μπλοκ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ και να ψηφίσουν ΝΑΙ!

  • Ωμή παρέμβαση από τους Γιούνκερ, Σαρκοζί και σία, που απειλούν τον ελληνικό λαό αν τολμήσει να ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή.

  • Ασφυκτικές πιέσεις από κύκλους της ΕΕ και του ΔΝΤ να αποσυρθεί ή να αλλάξει το δημοψήφισμα.

  • Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και καλλιέργεια τρομολαγνείας από τα ΜΜΕ: οι ουρές στα ΑΤΜ ενοχλούν, οι ουρές στα συσσίτια όχι!

 

Όλοι αυτοί επιχειρούν με οικονομικό μποϋκοτάζ και συνεχή πλύση εγκεφάλου  να τσακίσουν το λαό, να οδηγήσουν σε μια στρατηγικής σημασίας ήττα, είτε με την ακύρωση του δημοψηφίσματος είτε με την επικράτηση του ΝΑΙ. Είτε ακόμα-ακόμα, με μεθοδεύσεις και νέο γύρο εκβιασμών για να οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο ακόμα και μετά την υπερψήφιση του ΟΧΙ!

Εμείς δεν ξεχνάμε όμως τι περνάμε όλα αυτά τα χρόνια:

 

  • Πόσες φορές βρεθήκαμε με τις κάρτες άδειες, με «καταθέσεις» των 15 και 20 ευρώ

  • Πόσες φορές πήγαμε στο βενζινάδικο με ψιλά, για να βάλουμε 5 και 10 ευρώ βενζίνη γιατί το πορτοφόλι μας ήταν άδειο

  • Πόσες φορές μετρούσαμε και το τελευταίο ευρώ μας μέσα στο σούπερ μάρκετ για να πάρουμε τα εντελώς στοιχειώδη

  • Πόσες φορές απελπισμένοι μετρήσαμε και ξαναμετρήσαμε το φτωχό μισθό μας και βρήκαμε ότι «πάλι ο μήνας δε βγαίνει», γιατί οι δόσεις, το νοίκι, οι φόροι, οι λογαριασμοί, τα έξοδα, ήταν διπλάσια και τριπλάσια

 

Και τώρα μας καλούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ!

Να ψηφίσουμε ΝΑΙ στις συντάξεις των 360 ευρώ, στους νέους φόρους, στις νέες κρατήσεις, στις περικοπές μισθών για το δημόσιο, στις ομαδικές απολύσεις για τον ιδιωτικό τομέα.

Να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην απόλυτη φτώχεια, στην ανέχεια και την πείνα. Να ψηφίσουμε ΝΑΙ στον Γιούνκερ και το Σόιμπλε, στη Μέρκελ και το Σαρκοζί, να σφίξουμε το χέρι των οικονομικών δολοφόνων και να σκύψουμε το κεφάλι για πάντα!

Πέντε χρόνια μετά οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ

Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία.

Απέναντι σε κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης, οι δανειστές αποθρασύνονται. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα! Απαιτούν την πλήρη ισοπέδωση της κοινωνίας και του λαού. Γι΄ αυτό απορρίπτουν ακόμα και τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά που περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ  στην πολιτική Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Δεν πολεμάμε για να «έρθουμε σε διαπραγμάτευση» ή για «ένα καλύτερο μνημόνιο». Πολεμάμε για να νικήσουμε! Για να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και σύγκρουση με ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και να οργανώσει την αντίστασή του. Όχι πολιτικά και οργανωτικά αφοπλισμένος και αυτολογοκριμένος, αλλά οικοδομώντας σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας το μέτωπο της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής, το μέτωπο της νίκης.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό εφαλτήριο  για την αλλαγή της πορείας της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσει τον κόμβο μιας πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης, ενός αγωνιστικού Μετώπου και μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από την πολιτική του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των τραπεζιτών. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση -  «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΧΙ  στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ  στα παλιά και νέα μνημόνια.

Η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία ολοένα και πιο πολύ συνειδητοποιεί ότι η σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει από τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, περνάει υποχρεωτικά από την παύση εξυπηρέτησης του χρέους, την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους. Από μια πολιτική συνολικής κατάργησης των νόμων του μνημονιακού οικοδομήματος, από κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, από εθνικοποιήσεις βασικών παραγωγικών μονάδων, από φορολόγηση του κεφαλαίου, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, από κατοχύρωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από σταμάτημα του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου και από ανάταξη όλων των κοινωνικών τομέων.

Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των πόλεων, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

Συμμετέχουμε με τους τοπικούς φορείς στου Ζωγράφου σε κοινές πρωτοβουλίες υποστήριξης του ΟΧΙ, με το πλαίσιο και τις θέσεις του Συλλόγου μας.

Σε αυτούς που μας τρομοκρατούν με σενάρια χρεοκοπίας και οικονομικής ασφυξίας, σε όσους υποτακτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εύπορους κατοίκους της Εκάλης επιχειρούν να μας παρασύρουν και να μας κοροϊδέψουν με συνθήματα του τύπου ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, απαντάμε: εμείς οι εκπαιδευτικοί, που μένουμε στους Αμπελόκηπους, στου Ζωγράφου, στου Γκύζη, στην Καισαριανή, στην Κυψέλη, στις λαϊκές γειτονιές που βομβαρδίζονται ανελέητα από τις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας τα τελευταία πέντε χρόνια, εμείς οι εκπαιδευτικοί που παλεύουμε να κρατήσουμε τα σχολεία όρθια, που βλέπουμε καθημερινά παιδιά πεινασμένα και ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια, που αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τον πόνο της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών, των άνεργων, των απλήρωτων πατεράδων και μανάδων των μαθητών μας, δεν σκύβουμε το κεφάλι, παλεύουμε μαζί με το λαό για το μεγάλο ΟΧΙ στις βάρβαρες πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ για να ανοίξει ο δρόμος για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Η Γ.Γραμματέας

Μαριόλης Δημήτρης                      Σπηλιοπούλου Κατερίνα    

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;