Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Α΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

  1. Θεωρούμε ότι οι υπερεθνικοί οργανισμοί  Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. υπηρετούν απολύτως τα σχέδια και τα συμφέροντα του πιο επιθετικού τμήματος του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί γεωπολιτικό και οικονομικό μόρφωμα που στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων  των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.
  2. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε.
  3. Η συμφωνία της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους λεγόμενους “θεσμούς” αντιστοιχεί σε παράταση των μνημονίων και από την πλευρά αυτή εμποδίζει την όποια θετική αλλαγή στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που  ασκούνται τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα ανοίγει την όρεξη στους διεθνείς δανειστές να πιέζουν για την συνέχιση των επαίσχυντων πολιτικών των μνημονίων.
  4. Οι ταξικές συγκρούσεις στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας αλλά και διεθνώς θα ενταθούν.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

  1. Άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων  συναδέλφων μας με πλήρη άρση των συνεπειών της διαθεσιμότητας-απόλυσης.
  2. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βασικό κριτήριο τον χρόνο προϋπηρεσίας. Πρόσληψη με διαδικασίες ΑΣΕΠ αλλά όχι με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασής μας πρέπει να καθορισθούν σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους.
  3. Δυνατότητα μετάθεσης από παραμεθόριες περιοχές προς την ηπειρωτική Ελλάδα για την κάλυψη των χιλιάδων κενών και κάλυψη των κενών στην παραμεθόριο με νέες προσλήψεις.
  4. Να καλυφθούν όλα τα κενά με την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών.
  5. Κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.
  6. Δαπάνες για τη παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
  7. Αύξηση των δαπανών που διατίθενται μέσω των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων.
  8. Διαμόρφωση νέου μισθολογίου-βαθμολογίου το οποίο να προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις αποδοχών, ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αποσύνδεση του μισθού από οποιαδήποτε αξιολόγηση.
  9. Αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο σύμφωνα με τις θέσεις που έχει περιγράψει η Ομοσπονδία.
  10. Κατάργηση αξιολόγησης-χειραγώγησης. Ο κλάδος πρέπει να καταδείξει την βαθειά αντιδραστική φύση της αξιολόγησης με ενημερώσεις, συζητήσεις παρεμβάσεις δια του Τύπου. Αντί για την αξιολόγηση οφείλουμε να προτείνουμε διαδικασία μετακίνησης των ελάχιστων που αδυνατούν για διάφορους λόγους να διδάσκουν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Παράλληλα οφείλουμε να διεκδικήσουμε τακτική επιμόρφωση που θα είναι ενταγμένη στα επαγγελματική μας δραστηριότητα.
  11.  Αποκατάσταση του ωραρίου διδασκαλίας.
  12. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  • Αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη το γεγονός της αδυναμίας από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαμορφώσει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις πρόταση για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούμε σε συντονισμό με τους γονείς και τους μαθητές μας, την ΔΟΕ αλλά και τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων του ιδιωτικού και  του δημόσιου τομέα.
  • Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη αλλά και για να πιέσει προς την κατεύθυνση που θέτει το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Συμπλήρωσε το newsletter της Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας