Thumbnail
Το κύμα των νεοαστέγων της εκπαίδευσης δυναμώνει.

Μόλις άνοιξαν τα νηπιαγωγεία για τη φετινή σχολική χρονιά διαπιστώθηκε ένα νέο κύμα νεοαστέγων. Αυτό των νηπίων. Νήπια μένουν εκτός σχολείου επειδή δεν διορίζονται νηπιαγωγοί και οι γονείς φτάνουν σε απόγνωση αφού δεν έχουν που να πάνε τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα καλλιεργείται η αντίληψη ότι η παροχή προσχολικής αγωγής δεν είναι και υποχρέωση της πολιτείας.

Στην alfavita.gr καθημερινά φτάνουν καταγγελίες και παράπονα για το γεγονός. Πιο κάτω διαβάστε την καταγγελία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Σύλλογο "ο Περικλής".


Το κύμα των νεοαστέγων  της εκπαίδευσης δυναμώνει.  Τα νήπια δεύτερης ηλικίας, κοινώς προνήπια, αποτελούν επισήμως πλέον τη νέα ομάδα νεοαστέγων της εκπαίδευσης  πλάι στους μαθητές της Λυκειακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των οποίων τα τμήματα καταργήθηκαν  και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  που ως μετακινούμενοι νομάδες στήνουν αντίσκηνα όπου γης .

Η πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου  που ακολουθεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ και κατ’ εντολήν τους εφαρμόζει η Διοίκηση της Εκπαίδευσης,  στο πλαίσιο της οποίας και η συρρίκνωση του δημόσιου Νηπιαγωγείου, δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ακόμα και σε περιπτώσεις  που το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής δεν υφίσταται.

Διαπιστώνεται πλέον συστηματικά από την πλευρά της Διοίκησης της Εκπαίδευσης η δρομολόγηση της παγίωσης ως δεδομένου στην αντίληψη των γονέων και της κοινωνίας, ότι η παροχή προσχολικής  αγωγής στα νήπια της β΄ ηλικίας όχι μόνο δεν αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας  αλλά και ότι στο εξής δεν θα υφίσταται.

Για του λόγου το αληθές,  στο 15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου το οποίο στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου και διαθέτει 4 αίθουσες διδασκαλίας Νηπιαγωγείου πλήρως εξοπλισμένες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λειτουργούν ένα υπεράριθμο ολοήμερο τμήμα με 27 νήπια και Τμήμα Ένταξης  και ένα κλασσικό τμήμα με 22 νήπια. Ωστόσο υπάρχουν εγγεγραμμένα επιπλέον 24 προνήπια τα οποία δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, καθώς η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχει διαθέσει  τους δυο απαραίτητους  για τη λειτουργία του Νηπιαγωγούς.

Καταγγελίες γονέων σε απόγνωση που έφτασαν στο Σύλλογό μας μαρτυρούν ότι από τη Διεύθυνσης της  Β΄ Αθήνας έλαβαν  στις διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των παιδιών τους από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο μεταξύ άλλων απαντήσεων και το σχόλιο ’’υπάρχουν και Παιδικοί Σταθμοί’’(!)

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας :

Καταγγέλλει την τακτική εφαρμογής από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας του αποκλεισμού των προνηπίων από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο

Απαιτεί  την άμεση τοποθέτηση δύο συναδέλφων Νηπιαγωγών στο 15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου προκειμένου να λειτουργήσει από αύριο κιόλας το 2ο Ολοήμερο Τμήμα.

Για το θέμα αυτό  θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Β’ Αθήνας την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 ώρα 2.30 μ.μ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα    Άννα Μάγια Σταυροπούλου 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 155
Προς: 
Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα