Thumbnail
Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις

Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αρκετούς μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις γενικές μεταθέσεις (από περιοχή σε περιοχή), στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις από σήμερα έως και τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ τα ονόματα των εκπαιδευτικών που κατάφεραν να πάρουν μετάθεση ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά τα σχολεία των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα των μεταθέσεων e-Datacenter. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Όπως αναφέρεται τις δύο ξεχωριστές εγκυκλίους για δασκάλους και καθηγητές, τα κριτήρια είναι:

Η συνολική υπηρεσία

Η συνυπηρέτηση.

Οι οικογενειακοί λόγοι.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν.

Η εντοπιότητα

Η πρώτη προτίμηση.

Συντελεστής

Όσον αφορά στο πρώτο κριτήριο, οι μονάδες μετάθεσης για τη συνολική υπηρεσία των εκπαιδευτικών προσδιορίζονται με συντελεστή 2,5 για κάθε έτος υπηρεσίας. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν λαμβάνεται υπόψη για μοριοδότηση ο χρόνος που υπηρέτησαν σε νοσοκομεία, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, ιδιωτικά ΙΕΚ< σχολές η σχολεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας κλπ. Ακόμη δεν υπολογίζεται η προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού ως διοικητικού υπαλλήλου.

Στη συνυπηρέτηση ορίζεται ότι οι μονάδες που αντιστοιχούν είναι 4 και τις λαμβάνουν όσοι εκπαιδευτικοί ζητούν μετάθεση από μια περιοχή σε άλλη, εφόσον ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιοχή αυτή. Διευκρινίζεται ότι οι μονάδες συνυπηρέτησης υπολογίζονται μόνο για την περιοχή μετάθεσης (μία), όπου υπηρετεί οργανικά και όχι με απόσπαση ή εργάζεται ο σύζυγος και όχι για όλο τον νόμο. Στους οικογενειακού λόγους οι έγγαμοι λαμβάνουν 4 νομάδες μετάθεση, ενώ ίδιο αριθμό μονάδων, λαμβάνουν και οι σε χηρεία, άγαμοι, διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανηλίκων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων). Οι εκπαιδευτικοί ου έχουν ανήλικα ή σπουδάζουν παιδιά λαμβάνουν 4 μονάδες μετάθεσης για το πρώτο, 4 για το δεύτερο, 6 για το τρίτο και 7 για το κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι μονάδες συνθηκών διαβίωσης (ΜΣΔ) υπολογίζονται με βάση τον χρόνο πραγματικής υπηρεσίας σε κάθε σχολική μονάδα και την κατηγορία στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν ή υπηρέτησαν παράλληλα σε σχολεία διαφορετικής κατηγορίας λαμβάνουν αναλογικά τις μονάδες της κατηγορίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν.

Τέλος, σύμφωνα με την εγκύκλιο, μονάδες, μετάθεσης για εντοπιότητα λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν ζητούν μετάθεση από μια περιοχή σε άλλη, εφόσον είνα δημότες δήμου ή κοινότητας της περιοχής από διετίας τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μετάθεσης. Οι μονάδες που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί σε αυτή την περίπτωση είναι 4.

Όπως δήλωσε στο “ΕΘΝΟΣ” ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Δ. Μπράτης, “η έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις μέσα στον χρόνο που προβλέπεται αποτελεί υποχρέωση της πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί - προσλήψεις αναπληρωτών)”. “Πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, προσθέτει ο κ. Μπράτης, “είναι όλες οι μεταβολές να ολοκληρώνονται έως το Ιούνιο, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται έγκαιρα στα σχολεία και να μην υπάρχουν ελλείψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητες
«Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες»: Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο της ΔΔΕ Αν.Αττικής
Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο έδωσε τον Λόγο στους μαθητές μέσα από μια Γιορτή της Επιστήμης και του Πολιτισμού!
«Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες»: Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο της ΔΔΕ Αν.Αττικής