Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΘΕΜΑ: «Κάλεσμα προς τις/τους συναδέλφους  αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – μέλη του Συλλόγου μας – για συμμετοχή στην τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου (27/5) και συγκρότησης επιτροπής αναπληρωτών (ομάδας εργασίας) του συλλόγου μας με στόχο την οργάνωση της δράσης μας για τη διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση». 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τις/τους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου μας να συμμετάσχουν μαζικά στην τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου μας  την Τετάρτη 27 Μαΐου, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της αδιοριστίας, ο τρόπος οργάνωσης και δράσης μας  το επόμενο διάστημα, η συγκρότηση επιτροπής αναπληρωτών (ομάδας εργασίας) και η διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ. 

Συνάδελφοι-σσες, ακόμη ένας χρόνος πέρασε, σχεδόν, με τα προβλήματα στο δημόσιο σχολείο να παραμένουν οξυμμένα. Τα σχολεία μας διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφορηθούν οι σχολικές τάξεις. Γιατί χρειαζόμαστε σχολείο των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών και όχι σχολεία-μαγαζιά όπου τα παιδιά είναι εμπορεύματα, οι γονείς πελάτες, και ο εκπαιδευτικός «επισκέπτης», μεταφορέας αποσπασματικών γνώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να δοθεί ένα τέλος στην ελαστική εργασία, την περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία! Κόντρα στις συντεχνιακές λογικές που διασπούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στις παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναμονή και κατανόηση της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, για αποδοχή των θεσμικών αλλαγών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, να αντιστρέψουμε την ατζέντα που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, να αλλάξουμε τους όρους της διεκδίκησης. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας δεν μπορούν να μας χωρίζουν αλλά να μας ενώνουν. Η νεολαία του 60% ανεργίας πρέπει να βγει στο προσκήνιο! Οι άνεργοι και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλους τους Συλλόγους Π. Ε.  και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την πρωτοβουλία, και να καλέσουν τους συναδέλφους σε συναντήσεις για την οργάνωση επιτροπών αναπληρωτών στα σωματεία τους, οι οποίες θα συντονίζουν την δράση τους με τις υπόλοιπες αλλά και σε κοινό βηματισμό με τους Συλλόγους Π. Ε. και τις ΕΛΜΕ αλλά και με τις Ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

 Για το ΔΣ του Συλλόγου


Θέμα: « Διαδικασίες εκλογής Δ/ντών Σχολικών μονάδων»

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την επιλογή Δ/ντών Σχολικών μονάδων της Π. Ε. καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας να προβούν σε διαδικασίες εκλογής των υποψηφίων Διευθυντών των σχολικών μονάδων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους (2014 – 2015).

Ύστερα από αλλεπάλληλα ερωτήματα και οχλήσεις συναδέλφων μελών του συλλόγου μας θεωρούμε ότι για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας και με βάση ότι το σχολικό έτος και η παραμονή των εκπαιδευτικών της Π. Ε. στα σχολεία λήγει στις 21 – 6 – 2015, αλλά και για να εξασφαλιστεί η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες εκλογής των Διευθυντών Σχολικών μονάδων οφείλει το ΥΠΟΠΑΙΘ να προβεί στην έκδοση εγκυκλίου με οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών εκλογής των Δ/ντών Σχολικών μονάδων και να διατεθεί μια κοινή ημέρα για όλη τη χώρα για τη διεξαγωγή των διαδικασιών εκλογής (ήμερα κατά την οποία όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα κλείσουν στις 12:00 το μεσημέρι), ώστε να μπορέσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων απρόσκοπτα να προβούν στις διαδικασίες εκλογής των Δ/ντών σχολικών μονάδων.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, διότι πρέπει να υπολογιστεί και η διαδικασία των ενστάσεων που τυχόν υποβληθούν από υποψήφιους Δ/ντές και ο σχετικός χρόνος που πρέπει να διατεθεί γι’ αυτό, καθώς και το γεγονός ότι αν παραταθούν οι διαδικασίες για την εκλογή Διευθυντών Σχολικών μονάδων και Διευθυντών Δ/νσεων Π. Ε. για το χρόνο ανάμεσα στην περίοδο 21 – 6 – 2015 και 31 – 8 – 2015, αυτό συνιστά παραβίαση των κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να επιληφθούν άμεσα των παραπάνω προβλημάτων. 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ    Μαρούσι 235 – 2015

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5   Τ.Κ.  15124 Μαρούσι

 Τηλ. & Fax: 210 8020788

  Πληροφορίες: κα Καββαδία Φ.  

    Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr                                                                                      

        ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συλλόγου,

   ΔΟΕ,    Συλλόγους Εκπ/κών  Π. Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοσ
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
«Θα ήταν σοβαρή παράλειψη η μη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ΠΕ71 οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε θέματα προσαρμογής αναλυτικών προγραμμάτων όλων των...
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
eidiki_agogi_4.jpg
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι και η ΔΔΕ συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι οι μαθητές, και μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, δε διδάσκονται όλα τα...
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
papei_9.jpg
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΣΕΠ 3Κ/2020: Τα προσωρινά αποτελέσματα για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα για μόνιμη πρόσληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΑΣΕΠ 3Κ/2020: Τα προσωρινά αποτελέσματα για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων