Thumbnail
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ 11.552  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

                Στις 10 Ιουλίου και στις 22 Ιουλίου ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

                Τα στοιχεία φανερώνουν ότι και φέτος χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν θα καταφέρουν το αυτονόητο, να βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, κοντά στις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε το 58,47% των αιτήσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (απορρίφθηκαν 3.945 αιτήσεις) και το 91% (!) των αιτήσεων των εκπαιδευτικών της Β/μιας Εκπαίδευσης (απορρίφθηκαν 7.607 αιτήσεις).

                Κι' αυτό παρά το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατατέθηκαν και 7.100 συνταξιοδοτήσεις! Το ίδιο το Υπουργείο κάνει λόγο άλλωστε για 24 χιλιάδες κενά.

                Πρόκειται κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολή για σφαγή, που κάθε άλλο παρά τυχαία είναι:

Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε. που φτιάχνουν τμήματα με 27 και 28 μαθητές στην τάξη, είναι αποτέλεσμα των χιλιάδων συμπτύξεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, των ελάχιστων διορισμών, της γενίκευσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης της μονιμότητας-οργανικότητας. Δηλαδή, του "νέου σχολείου" της ημιμάθειας και των τσακισμένων εργασιακών σχέσεων.

                Με βάση αυτή την αντιλαϊκή πολιτική τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ καθόρισαν τα "κενά" (1717 κενά στη Β/θμια), σε αντίθεση με το αίτημα γονιών-εκπαιδευτικών και μαθητών για 20 μαθητές στην τάξη, για μείωση του αριθμού των μαθητών όταν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, για να παρθούν πίσω συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων-σχολείων κ.α. Τα "κενά" που έδωσαν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είναι ουσιαστικά ελάχιστα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, με την ανάγκη των μαθητών για ολόπλευρη μόρφωση! Για το λόγο αυτό, οι αιρετοί του ΠΑΜΕ καταψήφισαν τα "κενά" αυτά στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Κυριολεκτικά, τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ "κόβουν" και τα ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ "ράβουν".

                Την ίδια ώρα, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας επιχειρούν προκλητικά να απαγορεύσουν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την πορεία της αίτησής μετάθεσής τους, απαγορεύουν την κοινοποίηση από τους αιρετούς οποιουδήποτε στοιχείου, πριν το επιτρέψει ο Υπουργός, θέλουν να απαγορεύσουν ακόμα και την ενημέρωση για το τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΔΕ! Η επιχείρηση τρομοκράτησης πρέπει να πέσει στο κενό! Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για τις υπηρεσιακές τους μεταβολές, για τα ζητήματα που τους αφορούν και που συζητούνται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

                Θέλουμε να ενημερώσουμε και για ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα:

                Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στο ΚΥΣΠΕ, ο αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΚΥΣΔΕ υπερψήφισαν τους πίνακες μετάθεσης, δηλαδή τους πίνακες της σφαγής! Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη για τη στήριξη που προσφέρουν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στην κυβερνητική πολιτική.

                Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ, αν και καταψήφισε τους πίνακες μετάθεσης, καταγγέλλει το Υπουργείο γιατί δε λαμβάνει υπόψη του τα "κενά" που στέλνουν τα ΠΥΣΔΕ, δηλαδή τα "κενά" που υπολογίστηκαν με βάση την αύξηση του ωραρίου, τις συμπτύξεις, τα 27-28αρια τμήματα (δήλωση αιρετού εκπροσώπου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ, 18/7/2014)! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΠΥΣΔΕ έστειλαν μόλις 1717 "κενά" (ούτε καν αυτά δεν ικανοποίησε το Υπουργείο), την ίδια ώρα όμως που οι συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια είναι περίπου 3.200! Η τοποθέτηση αυτή θεωρεί δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τα νομιμοποιεί και τελικά στην πράξη αντιστρατεύεται τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και τον αγώνα για ολόπλευρη μόρφωση των των μαθητών.

                Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να καταγγείλουν τη νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Να οργανώσουν τον αγώνα, μαζί με γονιούς και μαθητές, για 20 μαθητές στην τάξη, για να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, για μόνιμους-μαζικούς διορισμούς, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους (επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν μετακίνηση κ.α.). Απαιτούμε: να ικανοποιηθούν επιπλέον χιλιάδες αιτήσεις μετάθεσης με βάση τα χιλιάδες υπάρχοντα κενά και τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης