Thumbnail
Δηλώσεις του υπουργού Διοικητική Μεταρρύθμισης στο ΣΚΑΙ

Με τη λογική του διαρκούς εξορθολογισμού και της αναπροσαρμογής των αναγκών του δημοσίου θα προκύπτουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, τόσο ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων όσο και ως προς το χρονικό ορίζοντα που αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Ετσι ο αριθμός των 6.500 υπαλλήλων, που εμφανιζόταν να έχει «κλειδώσει» στις συμφωνίες με την τρόικα, ξαφνικά χθες έπαψε να ισχύει και ταυτόχρονα ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν αυτές οι απολύσεις επεκτάθηκε και στην επόμενη διετία.

Προκειμένου μάλιστα όλα αυτά να αποκτήσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, χιλιάδες υπάλληλοι θα περάσουν από τη βάσανο της ενδελεχούς έρευνας πιστοποιητικών και πτυχίων, ώστε να βρεθούν ορισμένοι ακόμα και έπειτα από... δεκαετίες συνεχούς θητείας στο Δημόσιο εκτός νυμφώνος ως «επίορκοι».

Την προοπτική και άλλων απολύσεων, όχι μόνον το 2015 αλλά και το 2016, έδωσε χθες ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι δήλωσε «ότι ο αριθμός των 6.500 υπαλλήλων είναι απλώς ένας ποσοτικός στόχος και θα γίνουν όσες απολύσεις χρειαστεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου», ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «οι απολύσεις αυτές δεν θα γίνουν μόνον κατά το τρέχον έτος, αλλά θα συνεχιστούν και τα δύο επόμενα χρόνια».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ήταν συγκεκριμένος και στις δεξαμενές από όπου κατά κύριο λόγο θα προκύψουν τόσο οι 6.500 όσο και οι νέες απολύσεις.

Αξιολόγηση

Την αποφασιστικότητα του να εφαρμοστεί κανονικά δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης το μέτρο της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας πως η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν έχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα θα πρέπει να έχουμε αίσθηση το πόσα μέτωπα μπορούμε να ανοίξουμε. Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή. Η κυβέρνηση είναι ενιαία, όλοι οι υπουργοί έχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει επί της αρχής την ανάγκη να υπάρχει αξιολόγηση για όλους και για όλα τα Νομικά Πρόσωπα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι όσοι υπάλληλοι δεν έχουν καλή αξιολόγηση δεν σημαίνει πως θα οδηγηθούν αυτομάτως στη διαθεσιμότητα. «Η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις, μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο Δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί».

Πληροφορίες από enet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα