Thumbnail
Αποκατάσταση της αλήθειας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΠΠΕΡΤΑΛ

VEREIN DER ELTERN UND DER ERZIEHUNGS- BERECHTIGTEN DER GRIECHISCHEN ERGÄNZUNGSGRUNDSCHULE IN WUPPERTAL

Sedansstr. 61

D - 42281 Wuppertal

http://www.dimotiko-wuppertal.de

[email protected]

Βούππερταλ, 21.05.2015

     Προς -Υπουργό κ. Αρ. Μπαλτά

 Κοινοποίηση      -ΓΕΔΔ κ. Ρακιντζή

     -Γεν. Γραμ. κ. Δ. Χασάπη

   -Δ/ντρια ΔΙΠΟΔΕ κ. Μαρία Δόκου

ΘΕΜΑ:<< Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του υπουργείου για την παράταση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών του εξωτερικού >>.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με όσα ισχυρίζεστε στο δελτίο τύπου, σας αναφέρουμε ότι:

1) Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός ότι τα προηγούμενα χρόνια ίσχυσε το μέτρο της παράτασης της απόσπασης των εκπαιδευτικών τα τέκνα των οποίων θα φοιτούσαν στην Γ΄ Γυμνασίου ή στην Γ΄ Λυκείου, διότι τα τελευταία χρόνια είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν χωρίς επιμίσθιο όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί, αν το επιθυμούσαν.

2)  Αδυνατούμε να καταλάβουμε την σπουδή σας να πάρουν παράταση της απόσπασής τους κατ’ εξαίρεση εκπαιδευτικοί των οποίων τα τέκνα θα φοιτήσουν τον επόμενο χρόνο στην  Γ’ Γυμνασίου ή στην  Γ’ Λυκείου και δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι γίνεται για να θεμελιώσουν τα παιδιά τους δικαίωμα στις εξετάσεις τέκνων υπαλλήλων εξωτερικού, αφού ο νόμος ορίζει ότι θεμελιώνουν δικαίωμα τα τέκνα των υπαλλήλων εξωτερικού που έχουν φοιτήσει ή 3 χρόνια στη Β΄θμια εκπαίδευση ή στις 2 τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Δεν σκεφτήκατε ότι υπάρχουν και άλλοι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά χρειάζονται ένα έτος για να θεμελιώσουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις και δεν είναι αναγκαίο τα παιδιά τους να φοιτήσουν  τον επόμενο χρόνο στη Γ΄Γυμνασίου και Γ΄Λυκείου, αλλά σε κάποια άλλη τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να συμπληρώσουν 3 χρόνια φοίτησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως προβλέπει ο νόμος.

    Παράδειγμα 1: Μαθητής τελείωσε Β’ Γυμνασίου,Γ’ Γυμνασίου και πηγαίνοντας του χρόνου στην Α’ Λυκείου  συμπληρώνει 3 χρόνια στη δευτεροβάθμια. Γιατί λοιπόν να αδικηθεί και να μην πάρει παράταση αυτός που το παιδί του του χρόνου θα   φοιτήσει στην Α’ Λυκείου.

    Παράδειγμα 2: Μαθητής τελείωσε Γ’ Γυμνασίου, Α’ Λυκείου και πηγαίνοντας του χρόνου στην Β΄Λυκείου συμπληρώνει 3 χρόνια στη δευτεροβάθμια. Γιατί λοιπόν να αδικηθεί και να μην πάρει παράταση αυτός που το παιδί του του χρόνου θα φοιτήσει στην Β’ Λυκείου. 

3)Σε ότι αφορά το ποσοστό εισαγωγής και τον ισχυρισμό σας ότι αυτό αυξήθηκε, θα ήταν ενδιαφέρον να μας αναφέρετε πόσο ήταν το ποσοστό και πόσο αυξήθηκε ανά τμήμα και σχολή. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μας απαντήσετε διότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

     4) Το λιγότερο ξενίζει η αναφορά σας  ότι η ρύθμιση θα γίνει για τελευταία φορά, πράγμα που μας κάνει σαφές ότι η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική και το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά θα ισχύσει μόνο για τη φετινή χρονιά.

5) Αφού όπως λέτε υπάρχει ανομία γιατί  δεν δίνετε εσείς ένα τέλος σε αυτή;

Επίσης σας κοινοποιώ συνημμένα ανακοίνωση των συνδικαλιστών που σας επισκέφθηκαν και καμαρώνουν που κατάφεραν να πείσουν το υπουργείο να προχωρήσει στην επίμαχη ρύθμιση μετά από συνάντηση με την κ. Κιάου και την κ. Δόκου.

Και καλά οι συνδικαλιστές που δεν ξέρουν τη νομοθεσία και σας παρέσυραν να κάνετε τροποποίηση μόνο για τους εκπαιδευτικούς των οποίων τα παιδιά θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στη Γ΄Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου, οι υπηρεσιακοί σας παράγοντες δεν γνωρίζουν την νομοθεσία που αναφέρει για 3 χρόνια στη δευτροβάθμια εκπαίδευση ώστε να σας προστατέσουν από τέτοιες γκάφες;

«O Δημιουργός, ο τάξας παρά την αηδόνα τον κολοιόν και παρά το ρόδον την όνωνιν, έταξε και παρά τα πράγματα τους ύθλους και παρά την αλήθειαν το ψεύδος».

                     Με εκτίμηση

    Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

        Γεώργιος Μάμμος           Κων/νος Στρατιδάκης    


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΑΣ  ΡΗΝΑΝΙΑΣ  ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ

Πρόεδρος:Ζορμπά Μαριάννα

Γραμματέας: Αγωγιάτου Βασιλική     

Ντύσσελντορφ,  20.05.2015

http://www.syllogos-protovathmias.com
e-mail: [email protected]

Τηλ.Επικοιν.: 01778649840

Προς

Τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Κοινοποίηση

Σχολικές μονάδες περιοχής ευθύνης Γραφείου Εκπ/σης Ντύσσελντορφ

Σύλλογοι Εκπ/κών Α/θμιας Στουτγάρδης, Βαυαρίας

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της Παγγερμανικής συνάντησης συλλόγων πρωτοβάθμιας Εκ/σης και συνάντησης του προεδρείου  Δ.Σ. του συλλόγου μας με την ηγεσία του Υπουργείου»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Πιστοί στην επιδίωξή μας για πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα αποτελέσματα των συναντήσεων  του προεδρείου του Δ.Σ. του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

            Συγκεκριμένα:

  1. Κατά την καθιερωμένη ετήσια παγγερμανική συνάντηση συλλόγων εκπαιδευτικών Α/θμιας, η οποία έλαβε χώρα στη Στουτγάρδη στις 25-4-2015 και της οποίας προεδρεύσαμε, συζητήθηκαν θέματα θεσμικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά, που αφορούν τα επιμέρους κρατίδια.

Εκφράστηκαν επίσης εκ μέρους όλων, έντονες ανησυχίες σχετικά με την παράγραφο (γ) της φετινής εγκυκλίου για τις παρατάσεις των αποσπάσεων του επόμενου σχολικού έτους και η οποία λόγω της μεγάλης καθυστέρησης ανακοίνωσής της, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μερίδα συναδέλφων. Αφού καταγράφηκαν οι απόψεις όλων δημιουργήθηκε ένας κατάλογος αιτημάτων ο οποίος στάλθηκε στο Υπουργείο προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα τα οποία θα συζητούνταν κατά την επικείμενη συνάντησή του προεδρείου μας με την ηγεσία.

  1. Το προεδρείο του Δ.Σ. στις 5 Μαΐου συναντήθηκε αρχικά με τη Δ/ντρια της ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.Ξ.Μ.Σ. κ. Δόκου. Στη συγκεκριμένη συνάντηση παραβρίσκονταν η κ. Ταβουλάρη Δ/ντρια του Τμήματος Α΄ και η κ. Ρούνη Δ/ντρια του τμήματος Β΄ της παραπάνω Δ/νσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούσαν κυρίως εκπαιδευτικά ζητήματα ( Προγράμματα σπουδών, καινοτόμες δράσεις, επιμόρφωση εκπ/κών κ.ά).

  1. Ακολούθησε την ίδια μέρα συνάντηση με την  κ. Κιάου, ειδική σύμβουλο του Υπουργού στα θέματα της Ελληνόγλωσσης Εκπ/σης. Το προεδρείο έθεσε ως πρωτεύον το θέμα της επίμαχης παραγράφου (γ), ζητώντας να συνεξεταστούν όλες οι αιτήσεις για παράταση απόσπασης και να προηγηθούν της εξέτασης των νέων αποσπάσεων με γνώμονα τα κριτήρια στα οποία βασίστηκαν οι παρατάσεις εκπαιδευτικών πέραν της πενταετίας τα προηγούμενα δύο έτη.

Παρότι οι προτάσεις μας δεν έγιναν όλες δεκτές, θεωρούμε ότι το υπουργείο έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού την ίδια κιόλας μέρα ανάρτησε συμπληρωματική εγκύκλιο παράτασης προθεσμίας συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις περιπτώσεις αυτές των εκπαιδευτικών οι οποίοι διανύουν το πέμπτο και πλέον έτος απόσπασης και έχουν τέκνο που κατά το ερχόμενο έτος 2015-16 θα φοιτά στην Γ΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου.

Πέραν των παραπάνω συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Γερμανία. Η όλη συνάντηση κρίθηκε και από τις δύο πλευρές άκρως γόνιμη και εποικοδομητική. Τονίστηκε δε εκ μέρους μας η διάθεση να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος όχι μόνο με τους φορείς των γονέων και της ομογένειας ως είθισται αλλά και με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι γνωρίζουν όσο  κανείς άλλος την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό.

  1. Κατά απαίτηση πολλών συναδέλφων μας είχαμε επίσης επικοινωνία με το οικονομικό τμήμα του υπουργείου ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την καταβολή επιμισθίων και οδοιπορικών. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε πάρει ακόμα σαφείς απαντήσεις καθώς το παραπάνω τμήμα μας παραπέμπει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Γενικό Λογιστήριο πίσω στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου.

Πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Μαριάννα Ζορμπά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός