Thumbnail
Απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο 

Απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο

 
Απεργιακό συλλαλητήριο σήμερα στις 11 στην πλ. Κλαυθμώνος
 
 
24ωρη απεργία σήμερα απο την ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα απο την κυβέρνηση και την τρόικα. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη πλ. Κλαυθμώνος στις 11.
 
Ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 
Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 έξω απο τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλ. Καραΐσκάκη.
 
Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
 
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει και 48ωρη απεργία για τις 19 και 20 Μαρτίου με αντίστοιχες συγκεντρώσεις. 
 
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.
 
Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.
 
Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».
 
«Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή 'απορρίπτονται' και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!