Thumbnail
Ξεχάσατε ότι την κατάσταση αυτή πρώτοι την κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του νησιού και η ΕΛΜΕ Λήμνου…

Απάντηση της ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ σε δημοσίευμα της Καθημερινής

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

 
Μύρινα 27-07-2013
 
Αρ. Πρωτ. 136
 
 
ΠΡΟΣ: εφημερίδα «Καθημερινή»
 
ΚΟΙΝΟΠ: ΜΜΕ
 
 
Κύριοι,
 
διαβάσαμε στη σημερινή σας εφημερίδα, και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο αυτής, το άρθρο για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου. Μιλάτε για «μαξιμαλιστικά αιτήματα της ΟΛΜΕ για διορισμούς» και για εκμετάλλευση της κατάστασης αυτής από μέρους των εκπαιδευτικών.
 
Ξεχάσατε όμως, να αναφέρετε σε ποιον ανήκει πραγματικά η ευθύνη…
Ξεχάσατε ότι δε διορίζουν οι εκπαιδευτικοί αλλά το Υπουργείο Παιδείας…
 
Ξεχάσατε ότι την κατάσταση αυτή πρώτοι την κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του νησιού και η ΕΛΜΕ Λήμνου…
 
Για την ακρίβεια η ΕΛΜΕ Λήμνου από τις αρχές του 2007 έστελνε αιτήματα προς το Υπουργείο για να σταματήσει το καθαρά κομματικό αυτό νταραβέρι, ενώ στις 30 Νοεμβρίου 2007 οι καθηγητές του νησιού παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, σε επίσκεψή του στον Άγιο Ευστράτιο (το οποίο δημοσιεύτηκε την ίδια ημερομηνία στην εφημερίδα «Έθνος»).
 
Οι διαμαρτυρίες μας ήταν συνεχείς, ενώ το Υπουργείο τηρούσε σιγήν ιχθύος για καιρό. Η καθυστερημένη απάντηση που λάβαμε  από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας ήταν η εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.2 του ν. 2986/2006 (ΦΕΚ 24Α΄) και το άρθρο 14 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141Α΄) προβλέπεται να αποσπώνται εκπαιδευτικοί σε Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, σε Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή οργανισμούς και να λαμβάνουν μονάδες συνθηκών διαβίωσης της οργανικής τους θέσης».
 
Εκτός από το σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου Αγίου Ευστρατίου και την ΕΛΜΕ Λήμνου την τακτική αυτή του υπουργείου καταδίκαζε και το (καταργηθέν πλέον) Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου (είχε αποσταλεί έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον κ. προϊστάμενο στον κ. Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου). Το Υπουργείο όμως, συνέχιζε για ψηφοθηρικούς λόγους την ίδια απαράδεκτη τακτική, επικαλούμενο το νόμο, χωρίς καμία πρόθεση να τον αλλάξει. Η απάντηση της τότε ΕΛΜΕ Λήμνου ήταν η εξής:
 
«…Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η αδικία εις βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν στον Άγιο Ευστράτιο και σε παρόμοια δυσπρόσιτα νησιά; Μέχρι πότε θα υπάρχουν «καθηγητές-φαντάσματα» με τις μονάδες για δυσμενείς συνθήκες εξασφαλισμένες, παρόλο που ποτέ δεν εργάστηκαν στο νησί; Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ένας αποσπασμένος εκπαιδευτικός σε Διεύθυνση, Γραφείο Εκπαίδευσης, Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή οργανισμό δικαιούται τις ίδιες μονάδες για δυσμενείς συνθήκες με εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες στον Άγιο Ευστράτιο ή άλλα δυσπρόσιτα νησιά, τη στιγμή μάλιστα που ένας εκπαιδευτικός που ανήκει οργανικά στον Άγιο Ευστράτιο και είναι αποσπασμένος σε σχολείο δε τις δικαιούται; Θεωρούμε ότι το άρθρο 14 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141 Α΄) που καθορίζει τα παραπάνω είναι άδικο.
Ζητούμε λοιπόν ως Ε.Λ.Μ.Ε Λήμνου να αρθεί αυτό το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων συναδέλφων σε Κ.Υ, Δ/νσεις, Γραφεία, Ο.Ε.Ε.Κ, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται αλλαγές στο νόμο. Ζητούμε όλοι οι αποσπασμένοι να παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου σχολείου του φορέα απόσπασης. Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν πάγια θέση και της ΟΛΜΕ.
Από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Λήμνου».
 
Στις 21 Ιανουαρίου 2008, ο Υπουργός Παιδείας Κος Στυλιανίδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ που διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα και δήλωσε:
«Πρόθεσή μας, ισχυρή μας βούληση είναι να περιορίσουμε με αυστηρότητα τις αποσπάσεις, ώστε να δώσουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ίδιων των μαθητών, γιατί αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, το προστατευόμενο αγαθό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.» Φυσικά, τίποτα δεν άλλαξε…
 
Σας ρωτάμε λοιπόν κύριοι: Από πού προκύπτουν τα μαξιμαλιστικά αιτήματα των κακών συνδικαλιστών που περιγράφετε, αφού τόσο η τοπική ΕΛΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ απαιτούσαν την αλλαγή της απαράδεκτης και ρουσφετολογικής τακτικής του Υπουργείου; (Τα παραπάνω έγγραφα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας)
 
Θεωρούμε ότι η απροκάλυπτα σκόπιμη παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας και κατασυκοφάντηση των συναδέλφων και των συνδικάτων μας, που επιχειρήθηκε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας σας, έχει  μοναδικό σκοπό να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση της Παιδείας την έχουν οι εκπαιδευτικοί και όχι τα Υπουργεία που αποφασίζουν και διατάζουν τόσα χρόνια! Την πολιτική, κύριοι, την ασκούν οι πολιτικοί και την νομοθέτηση επίσης. Οι εκπαιδευτικοί όλα αυτά τα χρόνια πάλευαν για να ένα αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων και αποσπάσεων. Το Υπουργείο κώφευε…
 
Και έρχεται σήμερα το Υπουργείο-θύτης να μας παρουσιάσει, με την φιλότιμη βοήθεια σας, ως θύτες τους «κακούς» εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πρέπει να απολυθούν!
 
ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί στη χώρα διορίστηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και συστήματα (Επετηρίδα-ΑΣΕΠ-Προϋπηρεσία).
 
ΚΑΝΕΙΣ εκπαιδευτικός δεν βρέθηκε στο δημόσιο με ρουσφέτι, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να πείσετε για το αντίθετο.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός δεν περισσεύει κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το γεγονός ότι τη σχολική χρονιά που πέρασε τα κενά ανά την Ελλάδα ήταν περίπου 2000. Πως λοιπόν ξαφνικά είμαστε πολλοί, όταν μέχρι πριν λίγο δε φτάναμε;
 
Ελπίζουμε τουλάχιστον να δημοσιεύσετε την επιστολή μας για να επιτρέψετε στους αναγνώστες σας να ακούσουν και την άλλη άποψη.
 
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Μανουσογιωργάκη Στ.
 
Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Στυλιανίδου Δ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές