Thumbnail
Απάντηση της ΔΔΕ Χαλκιδικής

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε δημοσίευμα της ΟΛΤΕΕ για τη Δ/νση Δ.Ε. Χαλκιδικής»

Επειδή, όσα αναφέρονται στα άρθρα, με τίτλο ‘Άγριο bullying σε βάρος εκπαιδευτικού’ (09-03-2015, 16:08) και ‘Συνεργασία Δ.Ι.Ε.Κ. με Εργαστηριακά Κέντρα- Καταγγελία με αναφορά περίπτωσης’ (09-03-2015, 16:12), που αναρτήθηκαν στο Ενημερωτικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο ‘Alfavita’, δυσφημίζουν κατάφωρα τη Διεύθυνση Δ.Ε. Χαλκιδικής, επισημαίνουμε δύο βασικά σημεία που εσκεμμένα αποσιωπά ο συντάκτης των άρθρων, για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

  1. Ο εκπαιδευτικός ορίσθηκε Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Μουδανιών για το ωράριο λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών κατόπιν επαναλαμβανόμενων αιτήσεων του, είτε προς τη Δ/νση Δ.Ε. είτε προς το Διευθυντή του Ε.Κ. Ν. Μουδανιών.
  2. Είχε προηγηθεί ενημέρωσή του ότι η υπερωριακή απασχόληση δε βαρύνει τον αντίστοιχο ΚΑΕ της Δ/νσης, αυτονόητο εφόσον παρέχει υπηρεσίες σε άλλο φορέα.

Άλλωστε, στον εκπαιδευτικό έχει επισημανθεί ότι ο ορισμός του ως Υπευθύνου του Εργαστηριακού Κέντρου για το ωράριο λειτουργίας του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών δεν είναι δεσμευτικός ούτε υποχρεωτικός. Του επισημάνθηκε, επίσης, ότι κατόπιν αιτήσεως του μπορεί να ανακληθεί και να απαλλαγεί από τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Επομένως, τίποτε δεν έγινε δόλια ή με σκοπό να εγκλωβίσει τον εκπαιδευτικό και να τον επιβαρύνει εργασιακά. Άλλωστε, το Ε.Κ. Ν. Μουδανιών, όλο το προηγούμενο διάστημα, στο ωράριο λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του Δ.Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών διοικητικά εποπτευόταν από το Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή και τον Υπεύθυνο Τομέα «Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών» του Ε.Κ. Ν. Μουδανιών, αδαπάνως. Επομένως, δεν υπήρχε κανένας λόγος η Διεύθυνση να προβεί, από μόνη της, σε οποιαδήποτε διαδικασία ορισμού υπευθύνου του εργαστηριακού κέντρου για το ωράριο λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών, από τη στιγμή που είχε το ζήτημα διευθετηθεί, έπειτα από συνεργασία των αρμόδιων Διευθυντών , όπως ορίζεται από την παρ. 2 της 9493/Δ4/20-01-2015 Υ.Α. και από το άρθρο 9 της Γ2/6098/13-11-2001 Υ.Α.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, μόνον ο κακόπιστος δεν θα αντιληφθεί ότι όσα αναφέρονται στα εν λόγω άρθρα αποτελούν αποτυχημένη προσπάθεια ψευδολογίας σε βάρος δημόσιων λειτουργών- εκπαιδευτικών. Οι βαρύγδουποι τίτλοι, τα έντονα γράμματα, οι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε λαϊκιστές και εργατοπατέρες του συνδικαλιστικού κινήματος αμαυρώνουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους πραγματικούς συνδικαλιστές.

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Χαλκιδικής απέχει από τέτοιου είδους συμπεριφορές και προχωρά στηριζόμενη σε γεγονότα. Αυτά καταδεικνύουν τα ανομολόγητα κίνητρα όσων εκμεταλλεύονται τη δημοκρατία και την ιερή αρχή της ελευθερίας του λόγου. Δεν αρκεί, όμως, μόνο να μιλά κανείς, πρέπει και να σέβεται την αλήθεια.

Η Διεύθυνση, προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος της διοίκησης και να καταδείξει δημόσια την αλήθεια, όπως δημόσια ήταν η καταγγελία, θα κινηθεί με κάθε έννομο μέσο εναντίον όσων ψευδολογούν σε βάρος της.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές