Thumbnail
Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στη Δυτική Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ! – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

Η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων-φροντιστηρίων δεν βλάπτει μόνο το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και δεν εξαπατά απλώς τους γονείς προσθέτοντας κι άλλα ποσά στα ήδη παχυλά δίδακτρα, καθώς τα σχολεία αυτά ρίχνουν την ποιότητά τους για να αποκτούν απογευματινή πελατεία, αλλά επιπλέον προκαλεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στη Δυτική Αττική, η Πολύτροπη Αρμονία που εδρεύει στο Χαϊδάρι, λειτουργεί πέραν των ημερών και των ωρών που προβλέπονται ακόμη και από το διευρυμένο πρόγραμμα λειτουργίας. Σύμφωνα με καταγγελία περιοίκων που έφθασαν σε γνώση της Ομοσπονδίας μας, το σχολείο παραμένει ανοιχτό Σαββατοκύριακα, αργίες, και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, σε τακτές ημερομηνίες το σχολείο «λειτουργεί» μεταμεσονύκτια με πολύ δυνατή μουσική. Εδώ και χρόνια η οικεία Διεύθυνση αγνοεί καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών για σοβαρές παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας στο εν λόγω σχολείο.

Παρά το γεγονός ότι η καταγγελία αυτή έχει φθάσει στον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Ζαφειρακίδη, ο εν λόγω δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε. Τούτο όμως δεν προκαλεί εντύπωση. Ο κ. Ζαφειρακίδης σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις παραβιάσεων της νομιμότητας από ιδιωτικά σχολεία κλείνει τα μάτια. Από το Φεβρουάριο γνωρίζει από έγγραφο θεσμικής αρχής ότι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου εργάζεται παρανόμως ως εκπαιδευτικός σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της περιοχής της εποπτείας του, γεγονός ιδιαίτερα σοβαρό. Όπως όμως και στην περίπτωση που προαναφέρθηκε, ο Διευθυντής ΔΕ Γ’ Αθήνας νίπτει τας χείρας του.

Οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα έχουν σταδιακά μετατραπεί σε φροντιστήρια, είτε δια της ένταξης στην απογευματινή τους λειτουργία φροντιστηριακών οργανισμών, είτε δια της παραχάραξης των ωρολόγιων προγραμμάτων τους κάτι που, ιδίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σημαίνει ότι οι μαθητές δεν διδάσκονται σχεδόν καθόλου μαθήματα Γενικής Παιδείας, αλλά έχουν μετατραπεί σε κέντρο προετοιμασίας για εξετάσεις. Ο ευτελισμός της λειτουργίας τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη  απροθυμία των εποπτικών αρχών του Υπουργείου Παιδείας τα προηγούμενα χρόνια να τα ελέγξουν. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και σήμερα που διαπιστωμένα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία, κάποιοι νοσταλγοί της παλιάς κατάστασης που υπηρετούν σε καίριες θέσεις εποπτικών θεσμών, επιμένουν να μην ελέγχουν τους παραβάτες ιδιοκτήτες.

Είναι ώρα το Υπουργείο Παιδείας και οι εποπτικοί θεσμοί να αναλάβουν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης που κινδυνεύει άμεσα από τη μαζική φροντιστηριοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»