Thumbnail
Ανεξάρτητη ριζοσπαστική πρωτοβουλία του συλλόγου ΠΕ «η Αθηνά»

Ανεξάρτητη ριζοσπαστική πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά»

ΟΧΙ

Όσο είναι αλήθεια ότι στις 25 Γενάρη  η κοινωνία ξεπέρασε το φόβο και την τρομοκρατία δείχνοντας τη θέλησή της να σταματήσουν τα μνημόνια, η λιτότητα, και ο στραγγαλισμός του λαού μέσω του ληστρικού χρέους, άλλο τόσο γίνεται ολοφάνερο ότι ο πόλεμος συνεχίζεται, σκληρότερος και καθοριστικός για όλες τις γενιές και το μέλλον τους στη χώρα.

 Ήταν χαρακτηριστικές, εντός της χώρας, πέντε μήνες τώρα, οι αθλιότητες κι οι λυσσαλέες αντιδράσεις του μαύρου μπλοκ των μνημονίων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕ, οικονομική ολιγαρχία) όσο κι οι άοκνες προσπάθειές τους να συκοφαντήσουν και να εμποδίσουν κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που δικαιώνει τους αγώνες μας στο δρόμο της επανάκτησης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στο ίδιο διάστημα αποδείχτηκε επίσης, ότι η διολίσθηση της Κυβέρνησης σε θέσεις επώδυνου συμβιβασμού, κάτω από την πίεση, την οικονομική ασφυξία και τους εκβιασμούς της ΕΕ δεν έφεραν κανένα φιλολαϊκό αποτέλεσμα. Αντίθετα, έγιναν πια απολύτως ξεκάθαρα τα όρια ενός τέτοιου πεδίου και τρόπου διεκδίκησης, στα πλαίσια δηλαδή της ΕΕ του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Οι «θεσμοί» τα θέλουν όλα! Οι εκβιασμοί των δανειστών–τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ –ενθαρρυμένοι από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης με σκοπό να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό μια νέα επαίσχυντη συμφωνία, ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις ζητώντας από το λαό του με δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου να απορρίψει τα απάνθρωπα και κυνικά μέτρα τους: μειώσεις μισθών και συντάξεων, παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους, ανελέητη φορολογική αφαίμαξη, παράλογες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα πολλά που οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή. Και όχι μόνο αυτό: Στέλνουν ιταμά τελεσίγραφα, στραγγαλίζοντας την οικονομία, καταπατώντας την κυριαρχία της χώρας, αποδεικνύοντας ότι εδώ και καιρό πρωταγωνιστούν στην απόπειρα ενός μεταμοντέρνου πραξικοπήματος για την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα και να τρομοκρατήσουν έτσι όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ως σύγχρονο μπλοκ δοσίλογων, το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων λειτουργεί ως φερέφωνο και εγχώριο παράρτημα των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, πρωταγωνιστεί σε απειλές και ουρανομήκεις εκβιασμούς, καθοδηγεί μια χουντικού τύπου και άνευ προηγουμένου χοντροκομμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ,  με στόχο το φόβο και την κατατρομοκράτηση του λαού, για να υποταχθεί στην κάλπη της 5 Ιουλίου και να συναινέσει στην υποδούλωση της χώρας και των πολιτών για δεκάδες χρόνια!

Τις επόμενες κρίσιμες μέρες λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, να πατά σε δυο βάρκες, να καθιστά την κριτική του (για τις παλινωδίες και την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης) ως όχημα περιχαράκωσης και ουδέτερης στάσης, απέναντι στους ωμούς εκβιασμούς και την απόπειρα ταπείνωσης του λαού μας, στάση που ρίχνει νερό στο μύλο των δανειστών και των μνημονιακών δυνάμεων.

Στις μέρες που απομένουν ένα μεγάλο και βροντερό ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, είναι αυτό για το οποίο οφείλουμε να αγωνιστούμε άοκνα σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη σε κάθε χώρο δουλειάς, πυκνώνοντας τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια κόντρα στις ενωμένες μνημονιακές ύαινες που ουρλιάζουν, για να πάρει τη ρεβάνς  και να επανέρθει σύντομα στην Ελλάδα, πιο άγριο, αυταρχικό και ρεβανσιστικό, το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων και της δουλοποίησης των εργαζομένων.

Ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, αλλά κι ένας ενωτικός μαζικός αγώνας για σύγκρουση και ριζοσπαστική διέξοδο από τις πολιτικές της ΕΕ και της ΟΝΕ είναι αυτά που πρέπει να πάρουν τη σκυτάλη από τις 6 Ιούλη, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για τη νίκη της κοινωνίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας στην ιστορική της αναμέτρηση με τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα