Thumbnail
Στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά"

Για τις επόμενες κινήσεις του στο χώρο της Παιδείας αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Σε ερώτηση αν θα δούμε κάτι διαφορετικό από τον Υπουργό Παιδείας, απάντησε: “Η δική μου προσπάθεια συνεισφοράς θα είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τον Ιανουάριο, γιατί θα συγκαλέσω το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και στη συνέχεια ο σκοπός είναι τον Ιανουάριο να καταλήξουν, αυτή η εικόνα που έχετε κ. Ευαγγελάτο και την έχετε καλά εσείς, του μικρού παιδιού που πάει στην Γ ή Δ ή Ε Δημοτικού με τη σάκα με 40 κιλά για ένα πολύωρο σχολείο και πολλές ώρες το απόγευμα στο σπίτι, από το οποίο δεν προκύπτει γνώση, αυτό να σταματήσει.”.

Για το Πανεπιστήμιο και τις Πανελλαδικές:

Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να το ακουμπήσω δεν προλαβαίνω. Γιατί οι δυο προηγούμενοι Υπουργοί, Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλος, έκαναν αλλαγές και στο Λύκειο και στα θέματα των εισαγωγικών, μικρές αλλαγές αλλά έκαναν, και αυτές οι αλλαγές πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη και κάποιος άλλος Υπουργός αργότερα να επιχειρήσει αλλαγές.

Το να ασχολείται κανείς με τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο είναι ένα ευχάριστο σπορ γιατί έχει μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας, αλλά νομίζω έχει γίνει κατάχρηση των αλλαγών εκεί και εγώ περιορίστηκα, από τη δική μου πλευρά, μόνο να αυξήσω τη συμμετοχή της πληροφορικής, διότι είχε περίπου περιθωριοποιηθεί το μάθημα, στις εισαγωγικές για τους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν.

Τι αλλαγή θα δούμε το επόμενο διάστημα:

Στην Τριτοβάθμια όχι, στη Δευτεροβάθμια Λυκειακή όχι, στην Πρωτοβάθμια ναι. Ο στόχος είναι το Δημοτικό σχολείο, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί που διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες και εκεί που η πολιτεία δεν έχει δείξει τη μέριμνα που πρέπει να έχει δείξει.

Λιγότερη ποσότητα ύλης, περισσότερη παιδεία. Λιγότερα μαθήματα περισσότερη παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί.

Δεν θέλω να προκαταλάβω, γιατί θα κάνω μια εισήγηση με αυτές τις αρχές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λειτουργεί σε Ολομέλεια έχει όμως και τρία τμήματα, ένα τμήμα του αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί θα γίνει η δουλειά.

Περισσότερος χρόνος στο σχολείο που υπάρχει η διδασκαλία αλλά και η προετοιμασία για την επομένη, να μην υπάρχει δουλειά για το σπίτι τουλάχιστον πολύ δουλειά για το σπίτι και μια κατεύθυνση με λιγότερα μαθήματα. Τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά …

Δείτε όλη τη συνέντευξη του υπουργού εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα