Thumbnail
Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων

Ανακοίνωση της ΠΕΣΣ για τη συνάντησή της  με τον  Υπουργό Παιδείας

     Χθες, Παρασκευή 8 – 8 – 2014, συναντήθηκε το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ. με τον Υπουργό Παιδείας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

     Τέθηκαν από την ΠΕΣΣ υπόψη του κ. Υπουργού θέματα σχετικά με την ποιότητα και αναβάθμιση της  Εκπαίδευσης και  ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Σχολικών Συμβούλων.

     Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: η αξιολόγηση, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με την  ενίσχυση και εύρυθμη λειτουργία των ΠΕΚ (Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων), οι υποδομές και η Γραμματειακή υποστήριξη των Γραφείων των Σχολικών Συμβούλων, η ανάγκη πλήρωσης κενούμενων θέσεων Σχολικών Συμβούλων, όταν εξαντλείται ο Πίνακας της οικείας Περιφέρειας, η δυνατότητα μεταθέσεων σε κενούμενες θέσεις, οι διαδικασίες επιλογής στελεχών, ο επαναπροσδιορισμός – όπου απαιτείται - της περιοχής ευθύνης των Σχολικών Συμβούλων.

     Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Από αυτή, προέκυψαν τα παρακάτω:

α) Αναφορικά με την προθεσμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των στελεχών και, ειδικότερα, σχετικά με το χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας αξιολόγησης, θα γίνουν ενέργειες προκειμένου να παραταθεί η  προθεσμία κατά  μία εβδομάδα περίπου.

β) Ως προς τις υλικοτεχνικές υποδομές, τη Γραμματειακή υποστήριξη των Γραφείων των Σχολικών Συμβούλων και την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των μετακινήσεων, ο Υπουργός ήταν γνώστης των θεμάτων  και ήταν ευδιάκριτη η πρόθεση αντιμετώπισής τους.

γ) Για τη δυνατότητα μεταθέσεων των Σχολικών Συμβούλων και για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων - σε περιοχές όπου εξαντλήθηκε ο οικείος Πίνακας - από Πίνακες άλλων  Περιφερειών της χώρας, αναφέρθηκε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τροπολογία.

δ) Για θέματα επιμόρφωσης, ενίσχυσης των ΠΕΚ και βελτίωσης του Ν. 3848/2010 για την επιλογή στελεχών, αναφέρθηκε ότι θα μελετηθούν και θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία  με την ΠΕΣΣ.

     Με τον κ. Υπουργό επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν  στην  προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς,  ώστε αυτή να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

                         

 

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΟΤΑ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα