Thumbnail
Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών»

Αθήνα 28/02/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για την πλήρη ενημέρωσή σας και για την αποφυγή παρερμηνειών οφείλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το Δημοσίευμα της 6/2/2014 των Εναγόντων κ. κ. Χρονοπούλου και Κερασαρίδη που αφορά τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ΕΜΕ.

Μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών εκπρόσωποι των δυο κινήσεων που δραστηριοποιούνται στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΜΕ συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΜΕ στις 15/1/2014 με σκοπό τη συζήτηση της πορείας της ΕΜΕ μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτή την αγωγή των Εναγόντων στο σκέλος που αφορά την καταστροφή του υλικού των μη ταμειακά τακτοποιημένων μελών που ψήφισαν με επιστολικές ψήφους.

Στόχος της συνάντησης που ζητήσαμε ήταν η απαλλαγή της ΕΜΕ από το κλίμα αμφισβήτησης των πράξεων και ενεργειών του ΔΣ έτσι, ώστε να προσηλωθεί η εταιρία στα καθήκοντα και τους σκοπούς της, μέχρι το πέρας της θητείας του ΔΣ.

Στη συνάντηση η πρόταση της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ ήταν:

1.      Να παραιτηθούν 7-8 μέλη του εκλεγμένου ΔΣ και να αντικατασταθούν με ισάριθμα μέλη της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ.

2.      Να παραιτηθούν 2 από τα 3 μέλη της Εξελικτικής Επιτροπής και να αντικατασταθούν από ισάριθμα μέλη της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ.

3.      Τα μέλη του Προεδρείου της ΕΜΕ, δηλαδή Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και Ταμίας να είναι κοινής αποδοχής.

Η Πρόταση της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών ήταν:

Να συγκροτηθεί άμεσα νέο ΔΣ στο οποίο η κατανομή των εδρών στις 2 Κινήσεις να είναι σύμφωνη με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στην ΕΜΕ, εάν σε αυτές είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική που προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, δηλαδή:

  1. Στο Διοικητικό Συμβούλιο η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών να λάβει 11 έδρες και η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, να λάβει 4 έδρες.

  2.  Στην Εξελεγκτική Επιτροπή, η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών 2 έδρες και η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ 1 έδρα.

 

Η επιμονή της πλειοψηφίας των εκπροσώπων της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ σε πασιφανώς ανεδαφικές διεκδικήσεις, που βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της ΕΜΕ, όπως αυτή εκφράστηκε στις αρχαιρεσίες του 2013 (αλλά και σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών) οδήγησε τη συνάντηση σε αδιέξοδο. Παρόλα αυτά συμφωνήσαμε να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση με την ελπίδα ότι η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ θα κρατούσε μια πιο λογική και νηφάλια στάση προς όφελος της Μαθηματικής Κοινότητας. Δηλαδή να παύσει να αναγορεύει σε κυρίαρχο ένα καθαρά τυπικό θέμα (αυτό της καταστροφής του υλικού των μη ταμειακά τακτοποιημένων μελών που ψήφισαν με επιστολικές ψήφους) που προφανώς ουδεμία επίδραση είχε στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Δυστυχώς και στη δεύτερη συνάντηση που έγινε στις 24/1 η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ κράτησε την ίδια αλαζονική στάση όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, επομένως και η συνάντηση αυτή κατέληξε χωρίς καμία συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μια εκ των δύο Εναγόντων δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις δύο συναντήσεις που προτάθηκαν από τη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών και στόχευαν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων μέσω του καλόπιστου και δημοκρατικού διαλόγου και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Προφανώς ήθελε να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της που αφορά όχι τη συμμετοχή σε όσα συνδέονται με το παιδαγωγικό και επιστημονικό έργο της ΕΜΕ, αλλά την συνεχή εκτόξευση αστήρικτων κατηγοριών και απειλών εναντίον συναδέλφων που τίμησε με την ψήφο της και την εμπιστοσύνη της για πολλά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της μαθηματικής κοινότητας. Όπως επίσης να ασχοληθεί με τη σύνταξη εξωδίκων και αγωγών εναντίον του εκλεγμένου ΔΣ της ΕΜΕ, εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο ήθος στην περίπου εκατοντάχρονη και μακριά από δικαστήρια ιστορία της ΕΜΕ, μέσω της μετατροπής των ιδεολογικών διαφορών σε δικαστικές.

Κλείνοντας την ενημέρωση αυτή, νοιώθουμε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η τεράστια πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση στις 20/1/2013 και μέσω της ψήφου τους κατάφεραν να αποκτήσει, μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, η ΕΜΕ ένα σύγχρονο και αναλογικό καταστατικό, οφείλεται στην ευρεία κινητοποίηση που πέτυχε η «Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών», σε αντίθεση με την «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», η οποία παρότι κόπτεται για την εφαρμογή απλής αναλογικής στην ΕΜΕ κινητοποίησε πολύ μικρό αριθμό ατόμων στη συγκεκριμένη συνέλευση και- μάλιστα -μεταξύ των ατόμων αυτών υπήρχαν και άτομα που καταψήφισαν τις τροποποιήσεις του, δηλαδή αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή απλής αναλογικής στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ της ΕΜΕ.

Θέλουμε, τέλος, να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα αντιταχθούμε σθεναρά και με όλα τα μέσα, όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια, απέναντι σε κάθε πρακτική που έχει στόχο να μεταλλάξει ένα ιστορικό επιστημονικό σωματείο, σε σωματείο σφραγίδα και μηχανισμό παραγωγής ψηφισμάτων, ένα σωματείο δηλαδή μοχλό πολιτικών σκοπιμοτήτων που αδιαφορεί για το όφελος της Μαθηματικής Κοινότητας και της εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας