Thumbnail
Με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.495 εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια. 

Αθήνα  29/8/ 2013

Δημήτρης Μπράτης

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ 

[email protected] 

http://www.mpratis.gr 

τηλ. 6974750402 – 2103312790

2103442884

fax: 2103246893

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τις  αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μετατάξεις εκπ/κών

της Β/θμιας στην Α/θμια

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.495 εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια.  Δυστυχώς το «αλαλούμ» που είχα καταγγείλει εδώ και μέρες επιβεβαιώθηκε.

Συγκεκριμένα :

1. Είναι πρωτοφανές να πραγματοποιούνται 3.495 υποχρεωτικές  μετατάξεις εκπαιδευτικών και να μην ανακοινώνονται τα μόριά τους, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια. Όπως , επίσης , είναι πρωτοφανές οι υποψήφιοι να δηλώνουν τα μόριά  τους με υπεύθυνη δήλωση και να μην γίνεται κανένας έλεγχος, από την υπηρεσία, των στοιχείων που δηλώθηκαν.

2. Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν γνωρίζει τίποτε ούτε για τα κριτήρια, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.

3. Καταργήθηκαν,  στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας.

4. Ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί και χωρίς να έχουν  δοθεί ως κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του 2013.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στα εκπαιδευτικά χρονικά και δεν έχουν κανένα προηγούμενο, όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της εκπαίδευσης.

            Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να πραγματοποιεί «υπηρεσιακές μεταβολές» το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και η αρμόδια υπηρεσία να μη γνωρίζει τίποτε.

            Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να μην αφήσουν να περάσει η καταστρατήγηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και να επιστρέψουμε  στην εποχή των πελατειακών σχέσεων.

            Καλώ τους συναδέλφους της Δ.Ε. που έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για τα αποτελέσματα των μετατάξεων να καταθέσουν, άμεσα, ενστάσεις στις Διευθύνσεις της Δ.Ε.

Μπράτης Δημήτρης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
Η πιο καθοριστική απόφαση για το μέλλον των υποψηφίων ξεκινά τώρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πατήσετε «υποβολή»
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
γευμα
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα
Παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, η πολιτεία υστερεί σε εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων, σε αντίθεση με άλλες χώρες που προσφέρουν καθολική φροντίδα, σχολικά...
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα
paideias
Υπουργείο Παιδείας: Προσοχή! Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές και μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις στο e-εγγραφές και πως θα δείτε τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών/τριών
Υπουργείο Παιδείας: Προσοχή! Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές και μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ