Thumbnail
Ανακοίνωση αιρετών Α' ΠΥΣΔΕ Αθήνας γιά κενά- πλεονάσματα- συνταξιοδοτήσεις‏

Ανακοίνωση – Ενημέρωση αιρετών ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας

από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και όλους τους εμπλεκομένους σ΄αυτήν, (απολύσεις και  διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση των ΕΠΑΣ, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, έναρξη των σεμιναρίων των στελεχών διοίκησης για την ατομική αξιολόγηση, αναγκαστικές αποσπάσεις, τράπεζα θεμάτων, μείωση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση).

Μέσα σ΄αυτές τις πολύ αντίξοες συνθήκες το ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας προσπάθησε να λειτουργήσει παρά τα πολλά προβλήματα και την αδυναμία έστω και στοιχειώδους προγραμματισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων (για μεταθέσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις θέσεων), αντί να ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου, ξεκίνησε στο τέλος Μαΐου. Επιπλέον, η εγκύκλιος του τρόπου υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων εκδόθηκε μόλις στις 24 Ιουνίου, γεγονός που δεν επέτρεψε στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας να υπολογίσουν τα οργανικά κενά και πλεονάσματα της περιοχής. Οι μεταθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού Παιδείας, θα γίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου με συνέπεια όλο το οργανόγραμμα των εργασιών του ΠΥΣΔΕ να καθυστερήσει και να μην είναι εφικτό να υπολογισθεί με ακρίβεια  ο αριθμός των υπεραρίθμων που προηγούνται των υπολοίπων κατηγοριών στις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά! Παράλληλα το ΥΠΕΠΘ έστειλε την εγκύκλιο των αποσπάσεων προκειμένου να κατατεθούν αιτήσεις χωρίς να έχει βγει ο πίνακας των μεταθέσεων, με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν διπλές αιτήσεις.

Δυστυχώς όμως καμία έκπληξη πλέον δεν προκαλείται απ΄όλα αυτά, μια που η ασκούμενη πολιτική, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση και απαξιώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπολογισθούν τα οριστικά οργανικά κενά και πλεονάσματα της Α΄ Αθήνας σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και να ανακοινωθούν άμεσα.

Σας ενημερώνουμε όμως ότι η φετινή εγκύκλιος, σε αντίθεση με την περσινή, δεν συμπεριλαμβάνει τους έχοντες μακροχρόνιες άδειες, μειωμένο ωράριο λόγω θητείας στον υπολογισμό των οργανικών κενών, συμπεριλαμβάνει όμως τους φετινούς συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς που ο αριθμός τους είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι. Σας παραθέτουμε παρακάτω τον πλήρη πίνακα των συνταξιοδοτηθέντων με τις ειδικότητες τους και ξεχωριστά τον πίνακα παραιτηθέντων λόγω συνταξιοδότησης διευθυντών που θα αντικατασταθούν άμεσα. Επίσης μπορείτε να δείτε στον πρώτο πίνακα έναν αρχικό υπολογισμό οργανικών κενών και πλεονασμάτων κατά ειδικότητα (αφαιρούμε και τους φετινούς συνταξιοδοτηθέντες από τους ευρισκόμενους στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ,το αρνητικό πρόσημο σημαίνει κενό).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα για κάθε αδικία που θεωρείτε ότι γίνεται σε βάρος σας από τη Διοίκηση και να υποβάλετε ενστάσεις. Δεν θα διστάσουμε να επαναλάβουμε ότι το μόνο μας καταφύγιο είναι τα συνδικάτα μας και η οργανωμένη συλλογική δράση.

Αντωνόπουλος Παύλος – Μαλαγάρης Θόδωρος

Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Δείτε εδώ αναλυτικά σε μορφή xls τους συνδέσμους

Κενές Διευθυντικές θέσεις

Συντάξεις - Κενά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!