Thumbnail
"Συνεπώς το μήνυμα μας είναι απλό. Μαύρο στους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, της μνημονιακής πολιτικής"  

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Αλέκο Παπασπυρίδη από τον συνδυασμό Μία Πόλη Ανάποδα

Πως βλέπετε το κοινωνικό τοπίο που πραγματοποιούνται οι εκλογές;  Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

Κοιτάξτε στη Μια Πόλη Ανάποδα το πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα μας το στέλνουμε με τη δράση μας κάθε μέρα. Και για τις 18 Μάη εμείς το λέμε ξεκάθαρα: πρέπει να σταλεί αριστερό μήνυμα μεγάλης πολιτικής ανατροπής,  ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής, και αποσταθεροποίησης των κυβερνώντων ξεκινώντας από την ίδια μας την πόλη. Μία ανατροπή δηλαδή που πρέπει να γινει με αγώνες,  με καθημερινή  αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση του αγωνιζόμενου λαού. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται πρόγραμμα ανατροπής και στην πόλη (είναι κατατεθειμένο στο δήμο από τη Μία Πόλη Ανάποδα)  δηλαδή χρειάζεται στήριξη και ανάπτυξη ενός  σχεδίου για τις γειτονιές, την πόλη και το δήμο με κριτήρια έξω από τα δεσμά της επιχειρηματικότητας,του κέρδους, της ε.ε. 
Ζούμε πια σε μία Ελλάδα εκατομμυρίων ανασφάλιστων, ανέργων και φτωχών. Αυτή είναι η «σταθερότητα» του κ.Βενιζέλου. Του κ.Σαμαρά. Του ΔΝΤ. Του «αναγκαίου  Μνημονίου». Αυτή είναι η «σταθερότητα» της ΕΕ και όλης της «ευρωπαρέας».
Αυτή είναι η σταθερότητα που τάζουν και τα ανδρείκελα του Φούχτελ, οι μνημονιακοί υποψήφιοι στη Νέα Σμύρνη. Για αυτή τη σταθερότητα καλούν τον κόσμο να τους ψηφίσει, γιατί τον  θεωρούν δεδομένο, θέλουν την ψήφο του ανέξοδη. Γράφουν σχολικές εκθέσεις για το δήμο, τάζουν κοινωνικές παροχές και νέες θέσεις εργασίας τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά να στείλει τα παιδιά του φροντιστήρια, δεν έχει εισόδημα, για αυτό δεν έχει και αξιοπρέπεια και πάθος για αγώνα. Αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν. Γιατί στις εκλογές διεκδικούν την ψήφο των πολλών (φτωχών) για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των λίγων (πλουσίων). 
Εμείς απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που οι επιχειρήσεις απολύσανε, στους εργάτες που δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, στους μικρομεσαίους που χρεοκόπησαν, σε κείνους που τα φέρνουν βόλτα δύσκολα. Γι’ αυτούς “κατεβαίνουμε”. Αυτοί είναι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Συνεπώς το μήνυμα μας είναι απλό. Μαύρο στους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, της μνημονιακής πολιτικής δλδ. τις παρατάξεις Τζουλάκη – Κουτελάκη! Δεν ξεχνούμε και πρέπει να τιμωρηθούν για την τεράστια ανοικοδόμηση της Νέας Σμύρνης που την έκανε τον 2ο πιο πυκνοκατοικημένο δήμο, για το Polis Park του Μπόμπολα. Αυτοί που στο όνομα κάποιου ΕΣΠΑ φτιάχνουν το φαραωνικό έργο   στην πλατεία χρυσοστόμου σμύρνης έναντι 2.800.000. Τα 5.000.000 που περηφανέυονται πως έχουν πλεόνασμα στο δημοτικό ταμείο δε σημαίνουν τίποτα φυσικά για τον λαό, γιατί έβαλαν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πέταξαν παιδιά έξω από τους αυτούς, κατήργησαν δημοτικές υπηρεσίες, ανέχτηκαν τη διάλυση δομών πρωτοβάθμιας υγείας και του ΕΟΠΠΥΥ, απέλυσαν εργαζόμενους στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων, έφτιαξαν κι εφάρμοσαν εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται το πολιτικό ερώτηµα πού πρέπει να πάμε και πως πρέπει να πάμε

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα η Νέα Σμύρνη χρειάζεται ισχυρή, ενισχυμένη και απειλητική Μία Πόλη Ανάποδα, αντίπαλο δέος στην τοπική συγκυβέρνηση που υπηρετεί την απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Σα Μια Πόλη Ανάποδα δεν λέμε ψέματα στον κόσμο, ούτε πουλάμε εύκολες υποσχέσεις. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για να φύγουν όσοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, μαζί με την ΕΕ και την τρόικα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά με μια ψήφο όπως λένε διάφοροι για να αλλάξει ο δήμος, αλλά χρειάζεται αγώνας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Αγώνας αλλά και καθημερινή αλληλεγγύη από το λαό, για το λαό, για να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση».

Η αριστερά πως στέκεται μπροστά σε αυτές τις δημοτικές στη Νέα Σμύρνη;

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται μία αριστερά της ανατροπής και όχι της υποταγής!
Εμείς, «Η Μία πόλη ανάποδα» όλα τα χρόνια της δράσης μας παλέψαμε και καλέσαμε με ενωτικό τρόπο την αριστερά αλλά και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της γειτονιάς  βάζοντας σαν πρώτο στόχο την απόκρουση της αντιλαικής πολιτικής.
Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες.

Από τη μία μεριά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του δήμου χωρίς σύγκρουση με αυτούς που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ, που διαφεντεύουν τη ζωή μας, την ΕΕ και τις οδηγίες της, το τοπικό, εθνικό ή και υπερεθνικό κεφάλαιο, το δημοτικό, τοπικό-οικονομικό κατεστημένο. Ο δρόμος που προτείνουν είναι αδιέξοδος. Τα φιλολαϊκά μέτρα προϋποθέτουν την απειθαρχία στα μνημόνια,τη σύγκρουση με το Φούχτελ, τη διαγραφή του χρέους. Για να χαραχτεί μία άλλη πορείς ο λαός δεν μπορεί να είναι παθητικός ψηφοφόρος και το κίνημα σε αναμονή

Από την άλλη μεριά οι δυνάμεις του ΚΚΕ μεταθέτουν την αλλαγή των συσχετισμών, υποτιμούν την πολιτική σύγκρουση, μεταθέτουν τα πάντα σε μια μακρινή απροσδιόριστη «λαική εξουσία». Καλούν το λαό να τους ψηφίσει σα μοναδική προυπόθεση για να ανοιχτεί ένας άλλος δρόμος. Αντιπαρατίθενται στείρα με άλλα τμήματα της αριστεράς οδηγώντας σε απαγοήτευση το λαό

Εμείς αντίθετα, πιστεύουμε στη δύναμη του λαού, παλεύουμε για τη διαμόρφωση μάχιμων στόχων ανατροπής στο κίνημα του. Κριτήριο μας είναι η ενωτική ανατρεπτική δράση. Εχθρός μας είναι το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και η πολιτική τους και στο κράτος αλλά και στις γειτονιές μας. Στόχος μας η ανατροπή του από τα αριστερά και από τα κάτω. Γνωρίζουμε ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Το ζούμε και εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητα που γίνεται ανυπόφορη.

 Αγωνιζόμαστε λοιπόν ενάντια σε όσους και όσα μας στερούν τη ζωή και το μέλλον μας αναγκάζουν να επιζούμε και μας απαγορεύουν να ζούμε. Και ονειρευόμαστε μία Νέα Σμύρνη όπου ζεις, δεν επιβιώνεις απλά. Αυτό προϋποθέτει τον αγωνιζόμενο αυτοοργανωμένο λαό και μια πρόταση ανατροπής για άμεση σύγκρουση με κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. , τις πολιτικές και τους εκφραστές τους. Με αυτή τη λογική και με ένα πρόγραμμα ανατροπής διεκδικούμε τα πάντα και την Κυριακή στις 18 Μάη

Μία Πόλη Ανάποδα ωραίο όνομα, πλούσια δράση αλλά γιατί κάποιος να σας ψηφίσει;

Εμείς δηλώνουμε παρών με κάλεσμα αγώνα, αριστερή αντικαπιταλιστική πολιτική πρόταση και καθημερινή δράση. Με την ώθηση του προηγούμενου εκλογικού ποσοστού μας είμασταν η πιο χρήσιμη κοινωνικά πολιτική δύναμη στη γειτονιά, η ενίσχυση μας θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Κρατήσαμε το λόγο μας και κάναμε πράξη αυτά που είχαμε υποσχεθεί στην προεκλογική μας διακήρυξη του 2010. Συμμετείχαμε σε όλους του μικρούς και μεγάλους αγώνες στη γειτονιά  μας αλλά και στα κινήματα ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη δολοφονική πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Κάναμε εναλλαγή στην έδρα μας γιατί δεν πιστεύουμε στους επαγγελματίες της πολιτικής και ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη για συλλογικότητα και όχι για αυτόκλητους σωτήρες

Συγκρουστήκαμε ενάντια στα ακριβά, άσχημα, μη λειτουργικά δημόσια έργα υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν χώρο. Αποδείξαμε ότι μπορεί να γίνει καθημερινή  κοινωνική πολιτική  στην εποχή της κρίσης   από τους κάτω με μόνο προαπαιτούμενο την ταξική αλληλεγγύη. Για παράδειγμα ιδρύσαμε μαζί με άλλους αγωνιστές  την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και φέτος το Ιατρείο – Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης. Για πρώτη φορά οι άνεργοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους και εκεί που μένουν και στην εποχή της διάλυσης του κοινωνικού ιστού υπάρχει συνδικάτο στη γειτονιά, η Εργατική Λέσχη. Η πολιτική  της  Μια Πόλη Ανάποδα και οι πλούσιες εργατικές και κάθε είδους δραστηριότητες της λέσχης αποδεικνύουν ότι  υπάρχει άλλος ανατρεπτικός καθημερινός   δρόμος για να ζήσουμε συλλογικά με  αξιοπρέπεια και  να λύσουμε έτσι  καθημερινά προβλήματα
Η στήριξη λοιπόν της Μία Πόλη Ανάποδα σημαίνει ότι ο λαός  κάνει ένα βήμα παραπάνω να πάρει  τη ζωή του  στα χέρια του, θέση για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στη Νέα Σμύρνη αλλά και συνολικά. Γιατί αν  δυναμώσει   η παρουσία των δυνάμεων της μαχόμενης, ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς  μπορεί να λειτουργήσει ως φυτίλι στον παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή  της νέας αυτής  «Χούντας».
Στη Μια Πόλη Ανάποδα καλούμε και θα συμπορευόμαστε με τον καθένα και τη καθεμία που θέλει να παλέψει. Μαθαίνουμε από τις αγωνίες και τους αγώνες τους για αυτό και προτείνουμε μία άλλη, συνολικά διαφορετική λειτουργία του δήμου   και των γειτονιών μας όπου προϋποθέτει κατάργηση του Καλλικράτη, των μνημονίων. Συνεπώς για εμάς άμεσο ζήτημα είναι η αλλαγή μοντέλου λειτουργίας και αποφάσεων, δηλαδή πρέπει να υπάρχει  ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών, και  των οικονομικών του δήμου, με διαρκή, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με ανοιχτούς δημόσιους και ανακλητούς προϋπολογισμούς, ισολογισμούς, απολογισμούς, με άλλες μορφές και δομές άμεσες δημοκρατίας, με γενικές συνελεύσεις δημοτών, τοπικές συνελεύσεις δημοτών και γειτονιών.
Συνεπώς καταθέτουμε ένα πρόγραμμα ανατροπής για το  δήμο και ένα  άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα επίλυσης λαϊκών αναγκών και αλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο να το επιβάλλουμε με τους αγώνες μας. Πρόκειται για μία πρόταση ανατροπής, μία πρόταση εκτός της νομιμότητας τους, μία πρόταση για ένα δήμαρχο συλλογικό και ανυπότακτο και βασικά και κυρίως ένα λαό στο τιμόνι για την πάλη για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του.
Προτείνουμε λοιπόν και πρέπει να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και τους φτωχούς εργαζόμενου, αλλά αυτό σημαίνει να αυξηθούν τα τέλη για τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής Επιπλέον προτείνουμε και πρέπει να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση αλλά αυτό σημαίνει πάλη και ανατροπή των επιταγών της Ε.Ε. Προτείνουμε και πρέπει να ξανανοίξουν τα ΚΑΠΗ, να εξαλειφθούν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να αυξηθούν οι θέσεις εκεί, πρέπει να ανοίξουν ξανά τα δημοτικά ιατρεία. Αλλά αυτό σημαίνει διαγραφή του δημόσιου χρέους και σπάσιμο των δεσμών της επιτήρησης των προϋπολογισμών των δήμων. Σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών υποχρεώσεων και εργασιακές σχέσεις κανονικές, για να μην αλλάζουν οι δάσκαλοι/ες  και στην καθαριότητα να δουλεύουν με 3μηνες συμβάσεις. Προτείνουμε και πρέπει να υπάρχουν μόνιμη και σταθερή εργασία στο δήμο. Προτείνουμε και  πρέπει ο δήμος να είναι μπροστάρης και στην προστασία των κατοίκων από κατασχέσεις.
Με αυτή τη λογική εμείς προτείνουμε και πρέπει να φτιαχτούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά αυτοί φτιάχνουν γαλέρες με σκλάβους και ανέργους, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και ειδικές οικονομικές ζώνες Μολδαβίας και Βουλγαρίας. Χρειάζεται λοιπόν ένα γιγάντιο πρόγραμμα αναζωογόνησης της πόλης με δημιουργία βασικών υποδομών, με άτοκα δάνεια που θα ενισχύουν την επιστροφή στην παραγωγή. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ένα εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα και έξω από την ΕΕ για να μπορούν να καλυφθούν οι βασικές   ανάγκες του πληθυσμού. 
Αξίζουμε όλοι μία άλλη πόλη χωρίς άσχημα, ακριβά και μη λειτουργικά έργα, αλλά μια πόλη για να χαίρονται συλλογικά αυτοί που σήμερα δεν έχουν φωνή  
Αυτή είναι η πρόταση μας. Και για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται ένας αγωνιζόμενος λαός, χρειάζονται συγκρούσεις, χρειάζονται προγράμματα εκτός του πλαισίου των μνημονίων και των υποχρεώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται ένας άλλος στο τιμόνι και της δημοτικής αρχής. Και  είναι εφικτός αυτός ο δρόμος.
Αυτό είναι το πρόγραμμα ανατροπής, το κάλεσμα αγώνα που καταθέτουμε στο νεοσμυρνιώτικο λαό,  με πλήρη επίγνωση ότι το ζήτημα είναι αν στις 19 Μάη είναι αν θα υπάρξουν αγώνες, αν στις 18 θα σταλεί μήνυμα ανυπακοής και αποστεθαροποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους τραπεζίτες και στους εργολάβους, στα λαμόγια προμηθευτές στο δήμο, αν θα τιμωρηθούν οι πολιτικές εκφραστές των μνημονίων και υπεύθυνοι για τη διαχείριση του δήμου μας – τοπικού κράτους. Σε αυτό το συνολικό σχέδιο συμπαρατασσόμαστε και καλούμε τους γείτονες  μας να παλέψουμε για μια Νέα Σμύρνη « καθαρή» πόλη από μνημόνια / τρόικα / καλλικράτη / κεφάλαιο / φασίστες.   

Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για το ψηφοδέλτιο σας,γιατί είδαμε ότι δεν κάνουν ούτε υποψήφιοι ούτε εσείς προσωπική προεκλογική δουλειά

Είναι τιμή μας ότι το ψηφοδέλτιο μας είναι ψηφοδέλτιο φτωχών, ανέργων, αγωνιστών των κινημάτων και της αριστεράς, χωρίς εξαρτήσεις από το σύστημα εξουσίας, που αντιστέκονται στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, σε χώρους δουλειάς και στη γειτονιά.

Κανένας υποψήφιος μας δεν κάνει προσωπική προεκλογική καμπάνια, γιατί δεν είμαστε ούτε ένας υποψήφιος δήμαρχος, ούτε οι παράγοντες που τάζουν σωτηρία, θα είμαστε πάντα ένα απεργός εργαζόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ένας φτωχός που παλεύει, η συλλογικότητα που λείπει από τη σημερινή κοινωνία. Παραμένουμε πιστοί ότι ο λαός πρέπει να είναι κυρίαρχος στις αποφάσεις και στις πράξεις, για αυτό και οι θέσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι πάντα στη διάθεση των αγωνιζόμενων υπέρ της κοινωνίας. Σε όλες τις θέσεις κάνουμε εναλλαγή, ακόμα και αν πάρουμε τις εκλογές , γιατί δεν πιστεύουμε στις αυθεντίες της πολιτικής. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και ο λαός έχει μπουχτίσει από καρεκλοκένταυρους.

Γνωρίζουμε ότι κανένας συνδυασμός δεν είναι όλης της Νέας Σμύρνης κι ας μην τ’ ομολογεί.  Κι εμείς λοιπόν είμαστε με την άλλη Νέα Σμύρνη, των φτωχών, των αγωνιζόμενων. Με τη Νέα Σμύρνη νο 2 και τους ανθρώπους της που θέλουν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή σήμερα και ένα καλύτερο κόσμο αύριο.

Στις 18 Μάη τιμωρήστε τους, γυρίστε την Πόλη Ανάποδα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο