Thumbnail
Α.Κ.ΣΥ.Α. εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)-

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ –

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ  ΣΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ

340

Α.Κ.ΣΥ.Α.

102

1

ΔΑΚΕ

105

1

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ)

117

1

ΨΗΦΙΣΑΝ:        719

ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 55

Η Α.Κ.ΣΥ.Α. Εκπ/κών Π.Ε. του Συλλόγου Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά όλους τους Συναδέλφους και όλες τις Συναδέλφισσες που με την ψήφο τους έδωσαν  το δικό τους μήνυμα στις εκλογές για το Δ.Σ. του συλλόγου μας (26-11-14).

Οι προσπάθειες των δυνάμεων του ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού επικράτησαν, αρνητική εξέλιξη, αλλά  βεβαίως απολύτως σεβαστή.

Κατάφεραν με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις και πρακτικές ξεπερασμένες σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, το τελευταίο διάστημα να «πείσουν» τους Συναδέλφους και να τους δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν…  ένα Συνδικαλισμό «που όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα δεν υπάρχει».

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η Α.Κ.ΣΥ.Α. Εκπ/κών Π.Ε. του Συλλόγου Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της ΔΙΕΞΟΔΟΥ και του ΠΑΜΕ, που αναλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε μια εκστρατεία ενάντια στην Α.Κ.ΣΥ.Α., ενάντια σε μια μη κομματική παράταξη, που πιστεύει στην αναβάθμιση της Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και διεκδίκησης, πιστεύει σε νέες μορφές Οργάνωσης των Εργαζομένων και των εκπαιδευτικών. Αλήθεια, γιατί; για ποιους λόγους το έκαναν αυτό;

  • Η στάση της ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), των πιο δηλ. δογματικών και Σταλινικών δυνάμεων της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, είναι ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτη.
  • Ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτη γιατί συνεχίζουν να ταυτίζουν την Α.Κ.ΣΥ.Α. με δυνάμεις (ΠΑΣΚ) (ΠΑΣΟΚ), αν και χρόνια τώρα έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας, έχουμε καταγγείλει τις πολιτικές που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, τη φτωχοποίηση της Χώρας, την κατάρρευση της Εκπαίδευσης και της κοινωνίας.
  • ΣΤΟΧΟΣ της ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), δεν είναι η πάλη για την καλυτέρευση της εκπαίδευσης και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της κοινωνίας, δεν είναι το σταμάτημα των πολιτικών των μνημονίων… είναι η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ σε μια «φανταστική» «ουτοπική;»  κοινωνία στην οποία… όλα θα επιλυθούν. Αλήθεια σε ποια κοινωνία; Έχετε κάποιο πρότυπο να μας δείξετε;
  • Τα τελευταία τέσσερα (4) έτη που οι κυβερνώντες εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των κομματικών συνδικάτων και των εκπροσώπων τους, που αναιρέθηκαν όλες οι μέχρι τώρα κατακτήσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, επιστρέφοντας μάλιστα, την εργατική νομοθεσία ένα αιώνα πίσω, τι αλήθεια μπόρεσαν να κάνουν  η ΔΙΕΞΟΔΟΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ);

Αλήθεια ποια είναι η πρότασή σας για την Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση; Μπορείτε να μας την αναπτύξετε; Η θέση σας είναι: καμία Αξιολόγηση, καμία αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, κανένας προγραμματισμός… γιατί στο «σημερινό αστικό σχολείο», τίποτε δεν μπορεί να βελτιωθεί, όπως γράφετε!! Βέβαια στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία (το πρότυπό σας;), η Αξιολόγηση ήταν αποδεκτή, καθημερινή και συνεχής… αλλά εκεί «η δημοκρατία» ήταν για «τα δικά μας παιδιά», όχι για την κοινωνία και τους ανθρώπους, γι αυτό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Αλήθεια ποια είναι η θέση σας για την Επιμόρφωση στην Εκπαίδευση; Γιατί πολεμάτε όλες τις δράσεις του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ; Γιατί πολεμάτε τα προγράμματα επιμόρφωσης; Γιατί πολεμάτε τα χρήματα της Ε.Ε. στην οποία συμμετέχετε;

Απαντήστε στους Συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και εξηγήστε τις θέσεις σας στη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε.   Όχι σε μια άλλη ιδανική και φανταστική κοινωνία.

Εμείς γνωρίζουμε τις θέσεις σας, βιώνουμε τις πρακτικές σας και αντιμετωπίζουμε τις προσωπικές σας επιθέσεις, που δεν έχουν σχέση με την ηθική και τη συνδικαλιστική δεοντολογία.

Σε όλα τα θέματα, οι θέσεις και προτάσεις σας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλους καιρούς…

 

Οφείλουμε όμως να σας πούμε ότι:

  • Οι Συνάδελφοι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι Συνάδελφοι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Συνάδελφοι Διευθυντές Δ/νσεων, είναι Εκπαιδευτικοί του Κλάδου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών και έχουν προκύψει από  διαδικασίες με τη δική μας και δική σας συμμετοχή.
  • Υπηρετούν την Εκπαίδευση από τις θέσεις που έχουν και επιθυμούμε, σε κάθε περίπτωση, να παίρνουν υπόψη τις θέσεις του Κλάδου. Δεν επιδιώκουμε και ούτε θέλουμε να γίνουν Συνδικαλιστικά Στελέχη. Θέλουμε να δρουν και να κινούνται με βάση τη Συνείδησή τους.

 

Δεν είμαστε σύμφωνοι σε πρακτικές ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΩΝ & ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ που χρησιμοποιεί η ΔΙΕΞΟΔΟΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).

 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Συλλόγου επιχειρήσει να προχωρήσει σε Διαγραφές και Εκφοβισμό των Συναδέλφων μας, εμείς δεν θα έχουμε θέση στο Σύλλογο.

Θα αποχωρήσουμε και θα καλέσουμε όλους τους Συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.

Αν προχωρήσετε σε τέτοιες μεθόδους, να γνωρίζετε ότι θα υπογράψετε τη Διάσπαση του συλλόγου και του Δασκαλικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Τέλος να επισημάνουμε την απαράδεκτη στάση σας να μας ταυτίσετε με το Διευθυντή Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας και Πρόεδρο της Πανελλήνιας  Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης , κ. Βεντήρη Πάρι, για τους δικούς σας μικροκομματικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους.

  • Ο Δ/ντής Εκπ/σης έχει τη δική του διακριτή πορεία στο χώρο του Δασκαλικού Κινήματος και έχει το θάρρος της Προσωπικής γνώμης, η οποία κρίνεται από τους Εκπαιδευτικούς.  Αυτό είναι απαγορευμένο; Αυτό σημαίνει παρέμβαση στα συνδικαλιστικά πράγματα; Από πότε η προσωπική άποψη και στάση είναι κολάσιμη;
  • Αν είναι αυτά κολάσιμα, τι είναι οι πρακτικές του Εκφοβισμού, της Ψυχολογικής Βίας, των συνεχών παρεμβάσεων, των πιέσεων, των προπηλακισμών σε Εκπαιδευτικούς, Δ/ντές σχολείων και Σχολικούς Συμβούλους από μέλη της ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ);
  • Τι είναι η Στάση μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ως υποψηφίων για τις εκλογές των Αιρετών;  ως υποψηφίων για το Δ.Σ. του Συλλόγου; ως παραγόντων που λειτουργούν στα όρια της συνδικαλιστικής νομιμότητας αν δεν τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού;
  • Τι είναι η Στάση μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να ασκούν ψυχολογική βία σε στελέχη της εκπαίδευσης, να λειτουργούν με Αυταρχισμό και απειλές;
  1. Αλήθεια, τι έχετε να προσάψετε στον Π. Βεντήρη όσον αφορά τις επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων στο Β΄ΠΥΣΠΕ;
  2. Τι έχετε να προσάψετε για τη μη συμμετοχή του στην επιμόρφωση για την Αξιολόγηση του Π.Δ. 152/2013;
  3. Τι έχετε να του προσάψετε για μια σειρά θεμάτων και αποφάσεων που έχουν ως στόχο να κρατήσουν όρθια τα σχολεία της Β΄ Αθήνας σε μια περίοδο που όλα έχουν «καταρρεύσει;»

Η διαφορά της Α.Κ.ΣΥ.Α. από τις ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ- ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ Παρατάξεις της ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) αυτή είναι.

► Η Α.Κ.ΣΥ.Α. όταν ο Δ/ντής Εκπ/σης της Β΄ Αθήνας λειτουργεί υπέρ του Κλάδου και των Εκπαιδευτικών, θα επικροτούμε και θα στηρίζουμε αυτές τις επιλογές, απ’ όπου και αν προέρχονται. Έχουμε το θάρρος της στάσης αυτής και θα το συνεχίσουμε με όποιο κόστος.

► Η Α.Κ.ΣΥ.Α. όταν ο Δ/ντής Εκπ/σης της Β΄ Αθήνας λειτουργεί ενάντια στους Εκπαιδευτικούς με τις επιλογές του, θα τον καταγγέλουμε, θα είμαστε απέναντί του με κάθε τρόπο.

Αλλά οι Σύλλογοι και τα συνδικάτα δεν είναι βιομηχανίες καταγγελιών. Δεν έχουν μόνο αυτό το ρόλο. Ένα χρόνο τώρα αυτό κάνετε με τέτοια συχνότητα, που και η καταγγελία έχει χάσει το νόημά της.

  • Δεν μπορούμε σήμερα που χρειάζεται και μια ηθική στάση απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουμε ως εκπαιδευτικοί και ως άνθρωποι να τα ισοπεδώνουμε όλα.
  • Να μην παίρνουμε υπόψη ιδιαιτερότητες, λειτουργίες, τοπικές συνθήκες, αλλά και προσωπικές αναφορές.
  • Καλούμε όλους τους Συναδέλφους Εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας, αλλά και όλους τους ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να αντισταθούμε σε λογικές που έχουν διαλύσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Να αντισταθούμε σε λογικές ισοπέδωσης.
  • Να μη μετατρέψουμε τους Συλλόγους σε σφραγίδες και σε παραγωγούς αποκλειστικά καταγγελιών.
  • Να προτάξουμε τη Συναδελφικότητα, την Αλληλεγγύη, τη Συλλογικότητα και την Κατανόηση μεταξύ μας.

Η Α.Κ.ΣΥ.Α. θα παλέψει για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού συνδικαλιστικού προγράμματος που θα ενοποιεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους μετανάστες με τους εργαζόμενους που ακόμη έχουν εργασία και που θα βασίζεται στην εργατική αλληλεγγύη, την Συνδικαλιστική δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις.

  • Η ανασυγκρότηση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς επίσης η αναβάθμιση του περιεχομένου της συνδικαλιστικής παρέμβασης και διεκδίκησης επιδέχεται, πλέον, και νέες μορφές οργάνωσης του κόσμου της εργασίας. 
  • Υπό αυτή την έννοια, είναι αναγκαίο να ανοίξουν τη συζήτηση τα συνδικάτα, με τους δικούς τους όρους, μεταρρυθμίζοντας την ατζέντα και τις θεσμικές τους πρακτικές, πριν τους επιβάλλει το κράτος, ξανά, την δική του ατζέντα συζήτησης.
  • Διότι, η ίδια η πραγματικότητα, μας αναγκάζει να παρατηρήσουμε τις διεργασίας που συντελούνται και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις, να πειραματιστούμε, να ανοίξουμε νέους δρόμους, να δώσουμε απαντήσεις και να αξιοποιήσουμε όλες τις μορφές και εμπειρίες τόσο του παρελθόντος όσο και των σύγχρονων. Σ’  αυτές τις διεργασίες θα συμμετέχουμε ως Α.Κ.ΣΥ.Α.., σε πρωτοβουλίες «από τα κάτω» με ομάδες και συλλογικότητες που μπορούν να δώσουν μια νέα πνοή στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Μαρούσι, 27-11-14

Η Α.Κ.ΣΥ.Α.

Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko.jpg
Καταδίωξη μέρα μεσημέρι στον Νέο Κόσμο - Επιχείρησε να διαφύγει ενώ είχε μαζί του τον 10χρονο γιο του
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και λίγο παρακάτω στην οδό Στρόμερ το όχημα του 43χρονου ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε σταθμευμένο όχημα
Καταδίωξη μέρα μεσημέρι στον Νέο Κόσμο - Επιχείρησε να διαφύγει ενώ είχε μαζί του τον 10χρονο γιο του