Thumbnail
Αριστερή ενωτική κίνηση καθηγητών- Συνεργαζόμενοι της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Α.Ε.Κ.Κ.-Σ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου

της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Συνάδελφοι,

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έπεσε με του αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού. Στις νέες συνθήκες που αντικειμενικά διαμορφώνονται, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να προβάλλει ακόμα πιο ισχυρό και διεκδικητικό.  Η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων οδήγησε την εκπαίδευση σε τρομερά αδιέξοδα και δημιούργησε ανυπόφορες συνθήκες στα σχολεία. Αυτή η απερίγραπτη κατάσταση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξει. Να διώξουμε τον φόβο, τον εφησυχασμό, το αίσθημα ματαιότητας και υποταγής και να αδράξουμε τη μοίρα μας με αποφασιστικότητα.

O τόπος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες που οφείλονται κυρίως στο τρόπο που λειτουργεί το παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα. Ζούμε στον αστερισμό του πιο επιθετικού μέχρι τώρα διεθνούς καπιταλισμού. Ζούμε την απόλυτη κυριαρχία των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Υπερεθνικοί οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελούν μηχανισμούς ασύδοτης ανάπτυξης του διεθνούς κεφαλαίου.

Συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο πως οποιαδήποτε θετική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα έκβαση προϋποθέτει τη δυναμική διεκδικητική στάση, τη καθημερινή δράση των εργαζομένων. Ο λαϊκός παράγοντας είναι η μόνη εγγύηση για την αντιμετώπιση των σωρευμένων και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Μόνο ένα ισχυρό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα μπορούν να δώσουν διέξοδο.

Συνεπώς ο αγώνας για τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.

Η ΑΕΚΚ-Σ ως πρωτοπόρα συνδικαλιστική δύναμη που είναι, θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά αυτό τον αγώνα, για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα πολιτικά προτάγματα που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας και για τα εξ’ ίσου σημαντικά προβλήματα της παιδείας.

Η απορρόφηση των χιλιάδων ανέργων, κυρίως νέων ανθρώπων, η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με προτεραιότητα σε παραγωγικούς τομείς εντάσεως εργασίας στους οποίους η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, η αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης που η προηγούμενη κυβέρνηση σκοπίμως οδήγησε στην απόλυτη απαξίωση και διάλυση, ο αγώνας για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και η κατάργηση των χαρατσιών που αποσκοπούν στη δήμευση της μικρής περιουσίας των πολιτών, η θεσμοθέτηση στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την καθιέρωση αξιοπρεπούς βασικού μισθού και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, δημόσιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και ποιοτικού συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες ενός ρωμαλέου συνδικαλιστικού κινήματος που εμείς στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θέλουμε να υπηρετούμε.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την επίλυση των ιδιαίτερων, σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας και τους μαθητές μας και έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των πολιτικών διάλυσης του Δημοσίου και της Εκπαίδευσης.

  • Είναι ζήτημα τιμής για τον κλάδο η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ όλων των απολυμένων συναδέλφων της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
  • Είναι απολύτως αναγκαία η άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτών, για την κάλυψη μέρους των πολυάριθμων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουν προκύψει.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ που είναι ο μέσος όρος των δαπανών για την παιδεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων που περικόπηκαν από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
  • Επαναφορά του ωραρίου διδασκαλίας στην προηγούμενη κατάσταση.
  • Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ κατάργηση του μισθολογίου – βαθμολογίου και ολόκληρου του θεσμικού εκτρώματος της Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου και της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού.
  • Απαιτούμε την αλλαγή του Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι απαράδεκτο να διασύρονται, να τιμωρούνται εργαζόμενοι με στέρηση του μισθού τους προτού δικαστούν. 

Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Πειθαρχικό Δίκαιο και Αξιολόγηση αποτελούν την θεσμική λαιμητόμο για την πειθάρχηση και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων των κυβερνώντων.

  • Απαιτούμε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και την κατάργηση όλων των κριτηρίων προαγωγής και απόλυσης των μαθητών, που προβλέπει ο νόμος για το «Νέο Λύκειο».
  • Ζητάμε την αναβάθμιση της πολύπαθης Τεχνικής Εκπαίδευσης την οποία έχουν εγκαταλείψει οι κυβερνώντες στη τύχη της, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί την ναυαρχίδα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Τέλος διαπιστώνουμε ότι κάθε αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος – στην πραγματικότητα αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα – εντείνει τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και οδηγεί στην απελπισία χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Ανάγκη πάσα να πάψει το εκπαιδευτικό σύστημα να συντηρεί την ιδιωτική παιδεία  και την παραπαιδεία.

Συνάδελφε,

«Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο - σκέτο αν δεν πάρουμε  μέτρα κι εμείς…». Με την ψήφο σου και κυρίως με την καθημερινή δράση και παρέμβασή σου μέσα και έξω από την τάξη, μέσα και έξω από το σχολείο, με τη συμμετοχή σου στο συνδικάτο και τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, είσαι ο βασικός παράγοντας και διαμορφωτής θετικών εξελίξεων. 

Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας.

  • Αγώνας ενάντια στις πολιτικές Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.

και των πολιτικών δυνάμεων που τις υπηρετούν.

  • Να πληρώσουν το Χρέος αυτοί που το δημιούργησαν.

Ψηφίζουμε

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Α.Ε.Κ.Κ.-Σ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθανασόπουλος

Παναγιώτης

Αναστασιάδης

Αναστάσιος

Αναστασιάδου

Τάνια

Αυγουστή

Δέσποινα

Αχθοφορίδου

Γεωργία

Βαρδαλαχάκης

Γιάννης

Βασιλείου

Δημήτριος

Βολονάκη

Ελπινίκη

Γιανασμίδης

Γαβριήλ

Γιανιτόπουλος

Κωνσταντίνος

Γωγούλης

Ηλίας

Θεοδωρόπουλος

Παναγιώτης

Θηλυκός

Ιάσων

Kαραγιάννης

Βασίλειος

Καρανικολα

Κατερίνα

Καρανικόλας

Μιχαήλ

Μαρμάρου

Παναγιώτης

Μαυριδή

Μέλπα

Μποτσώλης

Φώτης

Ντάτσιου

Αγλαϊα

Ξυλουράς

Γιώργος

Παγκά

Αικατερίνη

Παπαμεντζέλου

Δημήτριος

Παπαοικονόμου

Γεώργιος

Παρασού

Μαριάνθη

Πράπας

Κωνσταντίνος

Ρακόπουλος

Κωνσταντίνος

Σαρικάκη

Παναγιούλλα

Σαρούκος

Νομικός

Στυλιανίδης

Αθανάσιος

Σωτηράκης

Αναστάσιος

Τσακογιάννης

Εμμανουήλ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη,...
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
diki-aselgeia
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές...
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ