Thumbnail
Κάσπακας Λήμνος
Αίσιο τέλος στο νηπιαγωγείο - Επέστρεψε η νηπιαγωγόςύστερα από 8 ημέρες κατάληψη
Άλλη μια απόδειξη. Όταν είναι δίκαια τα αιτήματα, οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες αποδίδουν και καρποφορούν.
Στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο του Κάσπακα, μετά την αιφνίδια μετακίνηση νηπιαγωγού του σχολείου προκειμένου να καλύψει κενό που έχει δημιουργηθεί σε σχολείο της Μύρινας.
Το πρόβλημα τελικά απλώς μεταφέρθηκε, αφού το κενό εντοπίζονταν πια, στην λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του σχολείου του Κάσπακα.
Η σειρά των γεγονότων, απο κει και πέρα, γνωστή. Γονείς των παιδιών και κάτοικοι του χωριού αντέδρασαν στην απόφαση αυτή και έτσι ξεκίνησε άμεσα κατάληψη του σχολείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, να κληθεί σε απολογία αρχικά η προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και λίγο αργότερα και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.
Οι γονείς πάντως, δήλωσαν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ο οποίος τελικά έφερε αποτέλεσμα, αφού η νηπιαγωγός του σχολείου του Κάσπακα, επέστρεψε στη θέση της και από σήμερα το ολοήμερο τμήμα λειτουργεί κανονικά.
Το κενό που είχε δημιουργηθεί σε σχολείο της Μύρινας καλύφθηκε τελικά απο νηπιαγωγό, που μέχρι τώρα εκτελούσε καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης στο γραφείο του Σχολικού Συμβούλου.
Σε χτεσινοβραδινή τους ανακοίνωση οι γονείς των παιδιών των δύο σχολείων αναφέρουν:
"Χαιρετίζουμε όλους τους γονείς και τους κατοίκους του χωριού μας για το συνεχή και μαζικό αγώνα που έδωσαν εδώ και μία εβδομάδα με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του Ολοημέρου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Κάσπακα.
Η δικαίωση του αιτήματος μας δείχνει ότι με τους αγώνες πετυχαίνουμε αποτελέσματα. Ευχαριστούμε όλους τους μαζικούς φορείς που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας και μας ενίσχυσαν με το δικό τους τρόπο. Συμπαραστεκόμαστε στις Προϊσταμένες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κάσπακα που διώκονται για την κατάληψη που πραγματοποιήσαμε χωρίς να έχουν εκείνες καμία ευθύνη. Είμαστε αποφασισμένη να δείξουμε και έμπρακτα τη συμπαράσταση μας. Ελπίζουμε ο αγώνας μας να είναι το παράδειγμα και στους άλλους γονείς για να διεκδικούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
foto_education_pencils_molivia.jpg
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ
Το παρακάτω είναι εισήγηση στην εκδήλωση της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου με θέμα «Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ