Thumbnail
Και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στη διαδικασία

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών των σχολικών μονάδων μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή.  Συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ενημέρωσε το news.gr ότι μέχρι τις 19 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τόσο για την Α/θμια όσο και για τη Β/θμια εκπαίδευση. 

Εντός των ημερών θα σταλούν οι σχετικές οδηγίες ως προς τη διαδικασία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Για πρώτη φορά λόγο στην επιλογή των Διευθυντών θα έχει και ο Σύλλογος Διδασκόντων όπως ορίζεται στο άρθρο 19. 

1.       Στη µυστική ψηφοφορία δεν συµµετέχει ο ίδιος ή  σύζυγος ή συγγενής δευτέρου βαθµού εξ αίµατος.

2.       Ο σύλλογος διδασκόντων κατά την εκτίµησή του λαµβάνει, επίσης, υπόψη: 

Τα στοιχεία τα οποία ο υποψήφιος έχει καταθέσει προς µοριοδότηση στο οικείο ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ,

Τα στοιχεία τα οποία αναφέρει στο βιογραφικό του σηµείωµα, αποδεικνύονται µε παραστατικά (αντίγραφα, βεβαιώσεις) και δεν µοριοδοτούνται, όπως: άλλες σπουδές, επιµόρφωση και µετεκπαίδευση, οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεµιναρίων και εκπαιδευτικών προγραµµάτων ή συµµετοχή σε αυτά µε την ιδιότητα του εισηγητή, του µέλους της επιστηµονικής οµάδας ή του επιµορφωτή, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, πρωτοβουλίες σε σχέση µε το εκπαιδευτικό έργο, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραµµάτων και εφαρµογή καινοτοµιών, σχετική µε την εκπαίδευση διοικητική ή καθοδηγητική εµπειρία, επιµορφωτικές συναντήσεις, συµµετοχή σε συµβούλια, επιτροπές ή οµάδες εργασίας, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, συµµετοχή σε όργανα διοίκησης επιστηµονικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων ή σε όργανα λαϊκής συµµετοχής και επίσηµες διακρίσεις. 
Ο αριθµός των µορίων που ο υποψήφιος λαµβάνει κατά τη µυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: 

το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 µορίων που µπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος. 

Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δεν συγκεντρώνει κατά τη µυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων, δεν συµµετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής. 

Προκειµένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη, απαιτείται αυξηµένη συµµετοχή, τουλάχιστον 65% των µελών του συλλόγου διδασκόντων. 

Συμμετοχή μονίμων και αναπληρωτών

Στην ψηφοφορία συµµετέχουν µόνιµοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. 

Τι συμβαίνει αν ένας εκπαιδευτικός διδάσκει σε περισσότερα σχολεία 

Αν εκπαιδευτικός διδάσκει σε περισσότερες σχολικές µονάδες ή Ε.Κ. ψηφίζει στη σχολική µονάδα όπου έχει τις περισσότερες ώρες, µε βάση την απόφαση διάθεσης των Υπηρεσιακών Συµβουλίων που επικαιροποιούν και αποστέλλουν αλφαβητικό πίνακα µε τις αποφάσεις των διαθέσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία, πριν τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. 

Μέχρι τρεις σχολικές μονάδες 

α) Οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολικών µονάδων, οι υποψήφιοι Διευθυντές τετραθέσιων και άνω νηπιαγωγείων και οι υποψήφιοι Διευθυντές Ε.Κ. για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθµό τριών σχολικών µονάδων και Ε.Κ. ως ακολούθως:

αα) η µία σχολική µονάδα θα µπορεί να είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση, είτε σε µία από τις σχολικές µονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον 8 διδακτικές ώρες την εβδοµάδα, 

ββ) η δεύτερη σχολική µονάδα εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όπου υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, 

γγ) η επιλογή της τρίτης σχολικής µονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισµό. 

Σε κάθε περίπτωση, ο επιλεγείς Διευθυντής σχολικής µονάδας θα πρέπει να συµπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στη σχολική µονάδα ή το Ε.Κ. που έχει εκλεγεί. 

Άρθρο στο news.gr το οποίο υπογράφει ο  Καλόγηρος Βασίλειος 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...