Thumbnail
Τεχνολογία

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέπτυξε τον browser Opera, Τζον φον Τέτζνερ, λάνσαρε την Τρίτη έναν νέο browser, ο οποίος απευθύνεται σε πολύ «προχωρημένους χρήστες», γνωστούς και με τον χαρακτηρισμό «power users».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, ο Vivaldi (ο φον Τέτζνερ φαίνεται ότι συνεχίζει να προτιμά ονόματα καλλιτεχνικού και δη οπερατικού χαρακτήρα για τα δημιουργήματά του) είναι σχεδιασμένος για τους χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να χωρέσουν όλα τα tabs τους σε μια οθόνη.

Ο browser βρίσκεται ακόμα σε στάδιο «technical preview», οπότε έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης μπροστά του, ενώ δεν υπάρχει έκδοσή του για φορητές συσκευές προς το παρόν.

Ωστόσο, η όλη ιδέα των «στοιβών» από tabs, που επιτρέπει στον χρήστη την ομαδοποίηση πολλών παρεμφερών tabs σε συμπλέγματα αντί για μια ενιαία γραμμή στο πάνω μέρος, φαίνεται αν μη τι άλλο ιδιαίτερα πρακτική. Υπάρχει παραμετροποιήσιμο σύστημα shortcuts, και ένα χαρακτηριστικό Notes, που επιτρέπει στον χρήστη να κρατά σημειώσεις και screenshots.

O φον Τέτζνερ εκτιμά ότι ο Vivaldi θα είναι ελκυστικός στο κοινό λόγω των χαρακτηριστικών που ενδείκνυνται για χρήστες οι οποίοι θέλουν «κάτι παραπάνω».

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά ο Opera προοριζόταν ως browser τέτοιου προσανατολισμού, ωστόσο η κατάληξή του ήταν περισσότερο στα πρότυπα του Chrome, κάτι που δεν του άρεσε. «Οι περισσότεροι browsers φαίνονται να έχουν στόχο να κάνουν κάτι όλο και πιο απλό» ανέφερε στο Mashable ο ίδιος. «Ο προχωρημένος χρήστης δεν καλύπτεται».

Έκδοση technical preview είναι διαθέσιμη για download (https://vivaldi.com/) , ωστόσο προορίζεται κυρίως ως επίδειξη. Η ομάδα ανάπτυξης δουλεύει επίσης και πάνω σε ένα σύστημα email. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι δυνατή η χρήση του Vivaldi απλά και μόνο με το πληκτρολόγιο.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας