Thumbnail
Ένας από τους βασικούς στόχους του Δημόσιου Σχολείου είναι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών

Ένας από τους βασικούς στόχους του Δημόσιου Σχολείου είναι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών στις μεγάλες αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της υπεράσπισης του περιβάλλοντος και του Δημοσίου Πλούτου αναφέρει, πολύ σωστά, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας με αφορμή την απαγόρευση συμμετοχής των μαθητών από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας, σε εκδήλωση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού με σύνθημα " “Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας” στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού στις 17 Μαρτίου."

 Τρεις Δήμοι (Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας) θεωρώντας την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κάλεσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις.

 Ωστόσο για τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, η συμμετοχή των μαθητών στο διήμερο των διαδηλώσεων εναντίωσης στο ξεπούλημα της περιοχής που διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία κατοίκων είναι μια "πολιτική διεκδίκηση" και ως τέτοια πρέπει να απαγορευτεί.

 Να απαγορευτεί, δηλαδή, το δικαίωμα στην διεκδίκηση ελεύθερων δημόσιων χώρων, στην υπεράσπιση των γειτονιών από το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής. Να απαγορευτεί δηλαδή το πιο σημαντικό μάθημα που μπορούν να πάρουν οι μαθητές, όπως η Δικαιοσύνη, η Αλληλεγγύη και η υπεράσπιση - διάσωση του περιβάλλοντος και του Δημοσίου Πλούτου.

 Όπως αναφέρει ο Βασίλης Μπόκας στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο, εκπαιδευτικός της τοπικής ΕΛΜΕ," οι μαθητές θα έρθουν, δεν πρόκειται να τους εμποδίσουν...αυτή η απαγόρευση πείσμωσε γονείς και εκπαιδευτικούς"

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας προσθέτει για το συμβάν πως " οι εκπαιδευτικοί θεωρούν σημαντικό παιδαγωγικό καθήκον τους να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις αξίες στους μαθητές τους και γι' αυτό το σκοπό πληθώρα σχολείων, κάθε χρόνο, διοργανώνουν σχολικές δραστηριότητες και υλοποιούν προγράμματα που έχουν αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο, με την έγκριση και την επιβράβευση της Διοίκησης.

 Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη η απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας να απαγορεύσει, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση την Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί τη Διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αυτή και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών