Thumbnail
Όταν ο αυτόχειρας είναι διάσημος

Η αυτοκτονία του διάσημου και εξαιρετικά αγαπητού κωμικού ηθοποιού Robin Williams έφερε τις αυτοκτονίες πάλι στο προσκήνιο. Άρθρα και έρευνες, απόψεις και κριτικές έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο για άλλη μία φορά.

Ψυχικές διαταραχές, εξαρτήσεις αλλά και ανίατες ασθένειες είναι οι κύριες αιτίες διασήμων ανδρών και γυναικών που έχουν επιλέξει την αναχώρησή τους οι ίδιοι.

Ο Robin Williams κρεμάστηκε σε ηλικία 63 ετών ενώ έπασχε από κατάθλιψη. Το πολέμησε όσο μπορούσε, στο τέλος όμως παραδόθηκε. Και δεν είναι ο μόνος που αυτοκτόνησε, σωρεία γνωστών ονομάτων συμπληρώνουν τη λίστα του «καλώς θανείν».

Ο Κέρτ Κομπέιν, ο μύθος της Grunge, ιδρυτής του συγκροτήματος Nirvana, αντισυμβατικός, με 14 εκατομμύρια πωλήσεις του άλμπουμ “Nevermind”, δεν άντεξε το βάρος μιας ολόκληρης γενιάς που κοιτούσε προς αυτόν και αυτοκτόνησε.

Το ίδιο  και ο Άγγλος μουσικός Ίαν Κέρτις που κρεμάστηκε στην κουζίνα του σπιτιού του. Επίσης ο Μάικλ Χάτσενς με την αυτοχειρία του εξέπληξε τον κόσμο.

Ο Έρνεστ Χέμινγουέι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν και αυτοκτόνησε στρέφοντας την καραμπίνα στο πρόσωπό του.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζιλ Ντελέζ αυτοκτόνησε το 1995 μην αντέχοντας την επιδείνωση της υγείας του.

Ο Χάντερ Τόμσον, αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, έδωσε τέλος στη ζωή του το 2005.

Ο Κώστας Καρυωτάκης ξάπλωσε κάτω από έναν ευκάλυπτο και αυτοκτόνησε με ένα πιστόλι στην καρδιά, εικάζεται ότι έπασχε από σύφιλη.

Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα έβαλε τέλος στη ζωή της στις 2/5/1941, μία μέρα μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Η Σύλβια Πλαθ Αμερικανίδα ποιήτρια, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος αυτοκτόνησε το 1963 εισπνέοντας φυσικό αέριο από το φούρνο. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει κατάθλιψη.

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, σταθμός στην αμερικανική μεταμοντέρα λογοτεχνία, αυτοκτόνησε το 2008 αφού η βαριά κλινική κατάθλιψη που τον ταλαιπωρούσε για πάνω από 20 χρόνια νίκησε τη θέλησή του για ζωή.

Η Βιρτζίνια Γουλφ, σπουδαία Αγγλίδα Μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος αυτοκτόνησε το 1941. Μετά θάνατο διαγνώστηκε διπολική διαταραχή.

Ο διάσημος σχεδιαστής Αλεξάντερ Μακ Κουίν αυτοκτόνησε στο απόγειο της δόξας του το 2010, οι δικοί του θα πουν «έπαιρνε πολλά αντικαταθλιπτικά και ήταν πολύ δυστυχισμένος»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, Ρώσος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας αυτοπυροβολήθηκε το 1930.

Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν Γερμανοεβραίος μαρξιστής και κριτικός της λογοτεχνίας, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και φιλόσοφος αυτοκτόνησε παίρνοντας μια υπερβολική δόση κάποιου είδους μορφίνης.

Ο  Τζων Πολιντόρι ο συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Ο Βρικόλακας» που είναι η πρώτη ιστορία βαμπίρ που γράφτηκε στα αγγλικά αυτοκτόνησε το 1821 παίρνοντας πρωσικό οξύ.  

Ο Εντουαρντ Λούκας αμερικανός συγγραφέας, κυρίως ιστορικών μυθιστορημάτων, σε όλη του τη ζωή υπέφερε από έντονες ημικρανίες και τον Μάρτιο του 1934 αυτοκτόνησε με γκάζι.

Ο Ρομπερτ Ε. Χάουαρντ ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς φαντασίας, ο δημιουργός του Κόναν του Βάρβαρου, αυτοκτόνησε σε ηλικία 36 ετών όταν πληροφορήθηκε τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του.'Ένα κομμάτι χαρτί που βρέθηκε στην τσέπη του έγραφε:

'Όλα φύγανε - όλα γίνανε, λοιπόν, στην πυρά ας με βάλουν .

Το γλέντι τέλειωσε, και τα λυχνάρια σβήσαν.

Ο Στέφεν Σάουθγουολντ 'Αγγλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

έπασχε από μελλοντοφοβία, και η έμμονη ιδέα του ήταν ο πυρηνικός πόλεμος. Τελικά ο φόβος για το μέλλον ήταν τόσο αβάσταχτος που αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 1966.

Ο Ρομέν Γκαρί Γάλλος λογοτέχνης έδωσε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο στόμα το 1980

Επιμέλεια: Κλειώ Ιωάννου για την alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας