Thumbnail
Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Ο αγώνας ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων δε σταματά με το τέλος της σχολικής χρονιάς, δηλώνουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται στους δρόμους, για να αποτραπεί η νέα επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής έχει δηλώσει πως την επόμενη βδομάδα θα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν οι πολύμορφες δραστηριότητες ανάδειξης του ζητήματος και συσπείρωσης γονιών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων γύρω από το αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο, να καλυφθούν οι ανάγκες σε διορισμούς και υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον προηγούμενο μήνα (ΦΕΚ 1329/26 Μάη 2014) συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, και καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Παράλληλα, είχε δει το φως της δημοσιότητας το αντίστοιχο σχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που περιλάμβανε συγχωνεύσεις 16 γυμνασίων και λυκείων, κατάργηση ενός γυμνασίου και τριών ΕΠΑΛ, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιευτεί ακόμα η σχετική υπουργική απόφαση.
Τα περισσότερα από τα δημοτικά που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική, όπου συγκεκριμένα 92 σχολεία συγχωνεύονται σε 46. Τα υπό συγχώνευση σχολεία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, σε Γαλάτσι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηράκλειο, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Μενίδι, Ελευσίνα, Μαγούλα, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Ελευσίνα και άλλες περιοχές.
Χτες, οι Ενώσεις Γονέων 4ου, 6ου και 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας, καθώς και οι Ενώσεις Ζωγράφου και Γαλατσίου έκαναν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν μέχρι να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.
Στο Περιστέρι, η Ενωση και Σύλλογοι Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων προγραμμάτιζαν για χτες το απόγευμα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου με αιτήματα: Καμία κατάργηση - συγχώνευση σχολείων, τμημάτων. Καμιά μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών. 20 μαθητές ανά τμήμα και 15 μαθητές στα νηπιαγωγεία και στις Α', Β' τάξεις. Επίσης, την Τετάρτη 18 Ιούνη προγραμματίζουν συναυλία με τη μουσική ομάδα του Συλλόγου «Ελλη Αλεξίου», στις 8 μ.μ., στο συγκρότημα των δημοτικών σχολείων 15ο - 29ο (Ακαρνανίας 65).
Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου πραγματοποιούν γονείς και εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 17 Ιούνη, στις 6.30 το απόγευμα, καλώντας τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού σε συμμετοχή. Το κάλεσμα υπογράφουν η Ενωση Γονέων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Χίου και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο δημοτικά σχολεία Χίου, τα δημοτικά Θολοποταμιού, Νενητών, Καλλιμασιάς Καταράχτη, Λαγκάδας, Συκιάδιας και 1ο δημοτικό Βροντάδου. Θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις για υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων της Χίου και της Παιδείας γενικότερα.
 
Αναδημσοίευση από το Ριζοσπάστη, 14/6/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
foto_education_pencils_molivia.jpg
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ
Το παρακάτω είναι εισήγηση στην εκδήλωση της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου με θέμα «Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ