Thumbnail
Με παράπονα από γονείς για το αιφνίδιο της στάσης εργασίας των δασκάλων

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εμφανίστηκαν για μία ακόμα φορά οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του νομού Ροδόπης. Χθες επρόκειτο να διεξαχθεί η πρώτη φάση της αξιολόγησης των διευθυντών των δημόσιων και μειονοτικών δημοτικών σχολείων, καθώς επίσης των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων. Η διαδικασία εν τέλει ματαιώθηκε, καθότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών προχώρησε σε στάση εργασίας, οι εκπαιδευτικοί προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων και οι προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων απείχαν από την αξιολόγηση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Ροδόπης, κ. Γιώτα Βενετοπούλου επανέλαβε πως για τους εκπαιδευτικούς ο νόμος για την αξιολόγηση είναι ένας νόμος-παρωδία, που δεν αποσκοπεί και δε θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δήλωσε επίσης τη συμπαράσταση των συναδέλφων της στους διευθυντές, που υπόκεινται σε αυτή τη φάση στη διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις του κλάδου, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα υιοθετήσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση. «Αναμένουμε από εδώ και πέρα τι στάση θα κρατήσει η διοίκηση και ανάλογα θα πράξουμε κι εμείς», σημείωσε η κ. Βενετοπούλου, για να επισημάνει ότι «θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο, νόμιμο πάντα, την όλη διαδικασία της αξιολόγησης».

Γονείς κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά, μιάμιση ώρα αφότου είχαν πάει στο σχολείο

Σημειώνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής στη χθεσινή στάση εργασίας των δασκάλων και των νηπιαγωγών της Ροδόπης υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το 80%. Όμως, σε κάποιες σχολικές μονάδες φαίνεται πως δεν υπήρξε έγκαιρη σχετική ενημέρωση των γονέων των μαθητών, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει παράπονα και αντιδράσεις. Ορισμένοι γονείς, όπως μεταφέρθηκε στον «ΠτΘ», πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο στις 8 το πρωί και μιάμιση ώρα αργότερα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, κλήθηκαν να επιστρέψουν για να τα ξαναπάρουν. Όπως είναι κατανοητό, το αιφνιδιαστικό της ειδοποίησης προκάλεσε προβλήματα και ανατροπές στο πρόγραμμα όσων βρίσκονταν στους χώρους εργασίας τους ή είχαν να διεκπεραιώσουν άλλες υποχρεώσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Βενετοπούλου διευκρίνισε ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν ενημερωμένοι για τη χθεσινή στάση εργασίας από το πρωί της Πέμπτης, αλλά εκτίμησε ότι κάποιοι ενδεχομένως να αποφάσισαν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι σε αντίστοιχες περιστάσεις ποτέ δεν αφήνονται εκτεθειμένα τα παιδιά, μέχρι να τα παραλάβουν από τις σχολικές μονάδες οι γονείς τους.

 

 

.paratiritis-news.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ