Thumbnail
Στα «κόκκινα» τα θερμόμετρα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις

Καμπάνακι κινδύνου για το φετινό καλοκαίρι χτύπησαν Γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 75% πιθανότητες το φετινό καλοκαίρι να είναι το θερμότερο από τις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε και ξεκίνησαν να κρατούνται τα σχετικά αρχεία.

 
Τα παραπάνω αναφέρονται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα protothema.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα oι επιστήμονες αποδίδουν την εκτίμησή τους αυτή στην πρόβλεψη ότι φέτος θα κάνει, μετά από τρία χρόνια, την επανεμφάνισή του το φαινόμενο «Ελ Νίνιο».
 
Το συγκεκριμένο φαινόμενο, που προκαλείται από τη μαζική άνοδο θερμού νερού από τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, έχει συνδεθεί - όποτε εμφανίστηκε - με ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, ξηρασίες, βροχοπτώσεις, πυρκαγιές) σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
 
Αυτό που κατάφεραν οι Γερμανοί επιστήμονες ήταν να ξεπεράσουν το όριο των 3-4 μηνών που μέχρι σήμερα υπήρχε για την πρόβλεψη της εμφάνισης του φαινομένου, αναπτύσσοντας ένα μοντέλο που τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ίδια εκτίμηση έως και δώδεκα μήνες νωρίτερα.
 
Την βεβαιότητα των Γερμανών επιστημόνων, πάντως, δεν συμερίζονται συνάδελφοί τους από άλλες χώρες, οι οποίοι μολονότι συμφωνούν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κάνει την εμφάνισή του το Ελ Νίνιο το δεύτερο εξάμηνο του 2014, τονίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν τελικά αυτό θα συμβεί. Την ίδια ώρα άλλοι επιστήμονες κάνουν λόγο μόνο για «δημιουργική στατιστική» που δεν στέκεται επιστημονικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές