Thumbnail
Λεπτό προς λεπτό όσα κατέγραψε το μαύρο κουτί

Η Bild στο σημερινό της φύλλο αποκαλύτπει το τραγικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο αεροπλάνο της Germanwings, τα λεπτά πριν τη συντριβή του.

Οι δημοσιογράφοι της Bild, οι οποίοι ισχυρίζονται πως άκουσαν το υλικό από τα μαύρα κουτιά, καταγράφουν λεπτό προς λεπτό, τις τραγικές στιγμές πριν τη συντριβή του Airbus της Germanwings.

Κατά το πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης, ο κυβερνήτης Πάτρικ Σ. έχει μια συνηθισμένη συνομιλία με τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς. Ο κυβερνήτης, μάλιστα, αναφέρει σε αυτή τη συνομιλία πως δεν έχει το χρόνο να πάει στην τουαλέτα πριν την απογείωση.

10:27 Το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πτήσης του, περίπου στα 11.600 μέτρα. Ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. Ο Λούμπιτς του απαντά μονολεκτικά, ενώ του λέει ότι «τώρα μπορεί να πάει στην τουαλέτα».

10:29 Ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς, να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, καθώς ο ίδιος θα πήγαινε τουαλέτα. Ακούγεται ο ήχος του καθίσματος, την ώρα που ο κυβερνήτης σηκώνεται και η πόρτα να κλείνει. Ο Αντρέας Λούμπιτς, είναι πλέον μόνος του στο πιλοτήριο.

10:30 Το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος.

10:32 Οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Airbus. Δεν παίρνουν απάντηση. Στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός. Αμέσως μετά ακούγεται δυνατός κρότος. Πρόκειται για την αρχική προσπάθεια του κυβερνήτη να επανέλθει στο πιλοτήριο.

«Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», ακούγεται να λέει ο Πάτρικ Σ., ενώ κάποιοι επιβάτες έχουν ήδη αρχίσει να πανικοβάλλονται.

10:35 Μεταλλικοί ήχοι ακούγονται από την πόρτα του πιλοτηρίου. Προφανώς πρόκειται για την στιγμή που ο κυβερνήτης, προσπαθεί να σπάσει την πόρτα με το τσεκούρι.

10:36 Σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος έχει φτάσει πλέον στα 5 χιλιάδες μέτρα από το έδαφος και ο κυβερνήτης ακούγεται να φωνάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα»

10:38 Ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.

10:40 Το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)