Thumbnail
Προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2016, υπολογίζεται ότι μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της εφαρμογής του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις»

 

ρεπορτάζ: alfavita
 
Προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2016, υπολογίζεται ότι μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της εφαρμογής του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα περιοριστεί κατά 80.000 άτομα, ενώ άλλοι 70.000 υπάλληλοι θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου μέσω της διαθεσιμότητας. Είναι ενδεικτικό το ότι, όπως σημειώνεται, προωθούνται συγχωνεύσεις - καταργήσεις περίπου 200 φορέων, ενώ επανεξετάζεται η σκοπιμότητα λειτουργίας άλλων 200.
 
 Στις μονάδες που κλείνουν οι  εργαζόμενοι «είτε θα απολυθούν είτε θα μεταφερθούν στο πρόγραμμα εφεδρείας» 12 μηνών.  Πριν από την εκταμίευση  τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι θα μεταφερθούν σε εφεδρεία.
 
Στα εργασιακά επίσης προωθείται νέα μεταρρύθμιση του συστήματος διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού τον Μάρτιο του 2013 με «διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους». Επανεξέταση  το πρώτο τρίμηνο του 2014 για νέες αλλαγές. Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση πριν από την εκταμίευση της δόσης.  Στις 11 ώρες το ελάχιστο όριο  ημερήσιας ανάπαυσης. Περιορισμός σε  3 μήνες της προειδοποίησης απόλυσης. Διασφάλιση ολόκληρης της αποζημίωσης έως 12 μήνες και μετά επιβολή ανώτατου πλαφόν.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων