Thumbnail
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων πραγματοποιεί στη διάρκεια του χειμώνα 2013 σεμινάρια γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy).   

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ  Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185

e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ  16/1/2013

         Χειμερινά σεμινάρια της Ένωσης στην ΑΣΚΤ

(Πειραιώς 256) αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης.                                                                                                                           

Σεμινάρια  γνωριμίας  με τη  θεραπεία  μέσω των εικαστικών  (Art Therapy)
 

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων πραγματοποιεί στη διάρκεια του χειμώνα 2013 σεμινάρια γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy).   

Τα σεμινάρια αυτά τα οποία είναι επιπέδου "Masterclass", έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα, και αγκαλιάζουν ένα μεγάλο αριθμό μελών μας, πτυχιούχων των ΑΣΚΤ, αλλά και ειδικών Παιδαγωγών, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, επαγγελματιών από τους χώρους της ψυχικής υγείας, της συμβουλευτικής, κλπ. Έχουν τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό χαρακτήρα.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές δίνονται  πολύτιμες πληροφορίες γύρω από θέματα Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας,  σε συνδυασμό με  τις ευρύτερες μεθόδους εφαρμογής του παιχνιδιού, τη δημιουργική ενασχόληση με το ευρύ φάσμα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των εικαστικών υλικών (επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό κείμενο της εισηγήτριας καθώς και σύντομο βιογραφικό της σημείωμα).

Στους συμμετέχοντες δίδεται έντυπο υλικό από το Μεταπτυχιακό στην Art Therapy του Πανεπιστημίου «The School of the Art Institute of Chicago» (Σικάγο Αμερικής) και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τα παραπάνω σεμινάρια προγραμματίστηκαν να γίνουν σε τρεις τρίωρες συναντήσεις,  σε τρεις κύκλους στην Αθήνα στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε εργαστηρίου δεν θα ξεπερνάει τα 40 άτομα.

Το κάθε ένα από τα τρία εργαστήρια θα είναι αυτοτελές και με διαφορετική θεματική ενότητα,. (Επισυνάπτεται το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων)

Α)  Ξεκίνησε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος που είναι:

Τον Ιανουάριο σε τρεις τρίωρες απογευματινές συναντήσεις, στις ημερομηνίες Παρασκευή 11, 18 και 25 Ιανουαρίου 2013, ώρες 18:00-21:00 (Συμπληρώθηκε)

Η έναρξη του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy), την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, έγινε με τη συμμετοχή 40 εκπαιδευτικών εικαστικών, μελών της Ένωσης και φίλων.                                                                                                                                       Τόσο ο χώρος της αίθουσας διδακτικής της Τέχνης που ήταν ζεστός και φιλόξενος, όσο και η παρουσίαση του θέματος από την εισηγήτρια  με τα εργαστήρια που ακολούθησαν, δημιούργησαν σε όλους μας ευχάριστες εντυπώσεις.                                                                

Β) Ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος:

Το Φεβρουάριο – Μάρτιο σε τρεις τρίωρες πρωινές συναντήσεις, στις ημερομηνίες Σάββατο 2, 9 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2013, ώρες 12:00-15:00

Γ)  Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα παραπάνω σεμινάρια είναι μεγάλο και ενώ ο κατάλογος συμμετεχόντων στο δεύτερο κύκλο πλησιάζει να συμπληρωθεί, ζητήθηκε επίμονα από μέλη μας που είναι στην περιφέρεια και δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στις τρεις ξεχωριστές συναντήσεις των δύο πρώτων κύκλων, να επαναληφθεί τρίτος κύκλος ένα Σαββατοκύριακο.

Για την εκπλήρωση της παραπάνω επιθυμίας προγραμματίζεται τρίτος κύκλος το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2013 με τα τρία τρίωρα και τις ίδιες θεματικές ενότητες στον ίδιο χώρο, στις ημερομηνίες.                                                                                              Σάββατο 9 Μαρτίου 2013,  ώρες 12:00-15:00 και 14:30-19:30 Κυριακή 10 Μαρτίου 2013,  ώρες 12:00-15:00

Σεμινάρια στην περιφέρεια

Προσανατολισμός του ΔΣ γι’ αυτή τη χρονιά είναι να πραγματοποιηθεί το τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας, στην πρώτη εβδομάδα (4-6)Απριλίου. Μέσα στις ημέρες αυτές θα προγραμματιστεί να ενταχθεί και το παραπάνω σεμινάριο γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy), για όσους ενδιαφέρονται.

Επίσης στις 27-28 Απριλίου πριν το Πάσχα, προγραμματίζουμε διήμερο  σεμινάριο στην Κρήτη.

Θα ακολουθήσει ξεχωριστή και λεπτομερέστερη ανακοίνωση το Φεβρουάριο.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους

Για τα παραπάνω σεμινάρια θα υπάρχει το συμβολικό ποσό συμμετοχής των 25€ το κάθε τρίωρο, σύνολο σεμιναρίου με τα τρία τρίωρα 75€.

Για τα μέλη της Ένωσης η συμμετοχή σε ένα τρίωρο εργαστήριο 25 €, για δύο τρίωρα 40 € και για τρία τρίωρα 55 €.

Η τιμή αυτή ανταποκρίνεται στην αμοιβή του εκπαιδευτή, στα υλικά των εργαστηρίων και στην ενίσχυση της Ένωσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ένωσης  ([email protected]) και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι τον αριθμό 40.

Η κράτηση της θέσης γίνεται με προκαταβολή 25€ .

Η τακτοποίηση μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ένωσης βραδινές ώρες 7-10 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή με ταχυδρομική επιταγή (+4€ ταχυδρομικά τέλη), στα παρακάτω στοιχεία:  Ζωή Χατζή του Δημητρίου, Παπαναστασίου 49 10445 Αθήνα.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Η  Γραμματέας                               Η  Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα                                      Ζ. Χατζή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι και η ΔΔΕ συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι οι μαθητές, και μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, δε διδάσκονται όλα τα...
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Πέλλα: Μαθητής Γυμνασίου κατηγορείται ότι έβρισε και απείλησε συνομήλική του μέσα στο σχολείο
15χρονη μαθήτρια γυμνασίου κατήγγειλε στις 9 Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, ότι συνομήλικός της την απείλησε και την εξύβρισε
Πέλλα: Μαθητής Γυμνασίου κατηγορείται ότι έβρισε και απείλησε συνομήλική του μέσα στο σχολείο
sholiki_ekdromi.jpg
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
«Το υψηλό κόστος συμμετοχής είναι παράγοντας αποκλεισμού των πιο αδύναμων οικονομικά μαθητών οι οποίοι όμως έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη...
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
Γυναίκα στη θάλασσα
Αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα όταν προσπάθησε να πιάσει τη βαλίτσα της (Video)
Η γυναίκα στην προσπάθειά της να συγκρατήσει τη βαλίτσα της κατέληξε στη θάλασσα
Αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα όταν προσπάθησε να πιάσει τη βαλίτσα της (Video)