Thumbnail
Υποτροφίες σε άπορους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής

ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΘΗΝΩΝ

Π ρ ό σ κ λ η σ η

Η Ακαδημία Αθηνών, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 14111/10.10.2012 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προσκαλεί τους άπορους φοιτητές Θεολογικής Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να λάβουν υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα από τα έσοδα της δωρεάς Λουκιανού Νικολαΐδη, να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα), αίτηση, με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η υποτροφία που θα χορηγηθεί είναι μία (1) και οι όροι παροχής της οι ακόλουθοι:

1. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι ετήσια (χορηγείται για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014) και μπορεί να παραταθεί για ένα (1) ακόμη έτος, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

2. Οι υποψήφιοι, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πρέπει να διανύουν το πρώτο έτος των σπουδών τους και να έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με βαθμό απολυτηρίου Λυκείου τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» και διαγωγή τουλάχιστον «Κοσμία».

3. Οι υποψήφιοι υπότροφοι πρέπει να είναι άποροι.  Για υποψηφίους άνω των 25 ετών το προσωπικό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00€).  Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει προσωπικό εισόδημα, θα λαμβάνεται υπ.’ όψιν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (35.000,00€).  Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500,00€) για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο, σε οικογένειες με άνω των δύο (2) προστατευομένων τέκνων.

Ως απορία νοείται η έλλειψη επαρκών οικονομικών μέσων για την αντιμετώπιση των σπουδών.

4. Το ποσόν της υποτροφίας ορίζεται σε τριακόσια ευρώ (300€) μηνιαίως.

5. Ως κριτήριο επιλογής του υποτρόφου ορίζεται ο βαθμός του απολυτηρίου του Λυκείου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προτιμηθεί ο υποψήφιος με το χαμηλότερο προσωπικό και οικογενειακό εισόδημα.  Σε περίπτωση σύγκρισης των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων ισοβαθμούντων υποψηφίων, θα λαμβάνεται υπ.’ όψιν όχι μόνο το ύψος των ποσών των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων, αλλά και ο αριθμός των προστατευομένων μελών των οικογενειών των υποψηφίων.

Η επιλογή του υποτρόφου θα γίνει στα Γραφεία του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28) από την αρμόδια Επιτροπή.  Ημέρα επιλογής ορίζεται η 18η Ιανουαρίου 2013.

Αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής γίνονται δεκτές μέχρι και την 2η Ιανουαρίου 2013 συνοδευόμενες από τα κατά νόμον δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται καθημερινώς στα Γραφεία της Διεύθυνσης Περιουσίας της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Σόλωνος 84, αρμόδια κα Ελένη-Μαρία Αρμένη, τηλ.: 210.3664736) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών: www.academyofathens.gr (menu: Ανακοινώσεις-Υποτροφίες).

                                                       Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012

                   Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματεύς

     ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  Χ.  ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)