Thumbnail
Υποτροφίες για φοίτηση, μεταπτυχιακά και έρευνα

 

Υποτροφία για ερευνητές θα χορηγήσουν το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης και το Iδρυμα «Marc de Monta-lembert».

Υποτροφία για ερευνητές θα χορηγήσουν το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης και το Iδρυμα «Marc de Monta-lembert». Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται σε 8.000 ευρώ, ενώ απευθύνεται σε ερευνητές έως 35 ετών, οι οποίοι διαθέτουν διδακτορικό τίτλο ή αντίστοιχο ακαδημαϊκό τίτλο, κατάγονται από χώρες της Μεσογείου και το ερευνητικό τους έργο αφορά την περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου.

 

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα και την ερευνητική τους εργασία, η οποία ζητείται να παρουσιάζει πρωτοτυπία και ενδιαφέρον, να είναι πραγματοποιήσιμη και να διαθέτει οπτική γωνία για την περιοχή της Μεσογείου που να προσεγγίζει εκείνη των ερευνητικών τομέων του INHA. Η παρουσίαση του προγράμματος έρευνας θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση στη Γαλλική Γλώσσα, αν και η παρουσίαση στην Αγγλική Γλώσσα θα εκτιμηθεί ομοίως.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία ταυτότητας, εργασία η οποία θα πρέπει να είναι γραμμένη στη Γαλλική ή Αγγλική Γλώσσα, σύνδεση της εργασίας με ένα συγκεκριμένο πεδίο σπουδών του Ινστιτούτου, το χρονοδιάγραμμα εργασιών, μία εκτίμηση δαπανών, μία χειρόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δύο συστατικές επιστολές.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει την 1η Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες του INHA http://www.inha.fr και του Ιδρύματος «Marc de Montalembert» και http://www.fondationmdm.com στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο +33 01 47 03 85 81.

Ιδρυμα «Χρυσόστομος Βογιατζής»
Πέντε υποτροφίες για φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές αναμένεται να χορηγήσει το κοινωφελές Ιδρυμα «Χρυσόστομος Βογιατζής». Ειδικότερα, το Κοινωφελές Ιδρυμα προσφέρει τέσσερις υποτροφίες για φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ της χώρας καθώς και μία για μεταπτυχιακό φοιτητή που σπουδάζει σε μεταπτυχιακό τμήμα ΑΕΙ του εξωτερικού.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι απόφοιτοι του Β' Λυκείου Κιλκίς, που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ της χώρας ή που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε ΑΕΙ του εξωτερικού και διακρίνονται για την επιμέλειά τους, την υψηλή τους επίδοση και το ήθος τους, αλλά στερούνται οικονομικών πόρων. Στον διαγωνισμό θα προηγηθούν οι μαθητές που κατάγονται από την Ανατολική Ρωμυλία, εφόσον βέβαια συγκεντρώνουν τα προαναφερόμενα προσόντα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για τον διαγωνισμό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου αλλά και στο τηλέφωνο 23410-22248.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ
[email protected]

ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Ξεκινά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τεχνητή νοημοσύνη - Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν τον Μάιο με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους