Thumbnail
Χορηγίες για εκμάθηση της γλώσσας, γενικές και προχωρημένες σπουδές

 

Υποτροφίες για σπουδές από την κινεζική κυβέρνηση

Χορηγίες για εκμάθηση της γλώσσας, γενικές και προχωρημένες σπουδές

Πρόγραμμα υποτροφιών ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Κίνας. Ειδικότερα, θα χορηγηθούν υποτροφίες για εκπαίδευση στην κινεζική γλώσσα - Chinese Training Program, οι οποίες απευθύνονται σε υποψηφίους με απολυτήριο Λυκείου και έως 35 ετών, ενώ προσφέρονται, ακόμη, υποτροφίες για γενικές σπουδές - General Scholar Program (δεκτοί όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο έτη προπτυχιακών σπουδών και έχουν ηλικία έως 45 ετών) και υποτροφίες για προχωρημένες σπουδές - Senior Scholar Program.

Στο τελευταίο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί μόνο υποψήφιοι που έχουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό δίπλωμα ή είναι μέλη ΔΕΠ με βαθμίδα τουλάχιστον Αναπληρωτή Καθηγητή και ηλικία έως 50 ετών.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος διαβίωσης, ύψους ανάλογου του επιπέδου σπουδών, εφάπαξ ποσό για έξοδα πρώτης εγκατάστασης και εισιτήριο τρένου για τη μετακίνηση από και προς το σημείο εισόδου/εξόδου (Πεκίνου ή πλησιέστερου του ιδρύματος υποδοχής) και του κινεζικού πανεπιστημίου. Ακόμη, η υποτροφία καλύπτει τα τέλη για χρήση εξωτερικών ιατρείων και προβλέπει πλήρη ιατρική ασφάλεια για αλλοδαπούς φοιτητές στην Κίνα (νοσοκομειακή περίθαλψη για σοβαρές ασθένειες ή ατυχήματα).

Παράλληλα, η υποτροφία καλύπτει τα τέλη εγγραφής και φοίτησης, τα τέλη εργαστηριακών πειραμάτων και πρακτικής άσκησης, τα έξοδα για βασικά υλικά μάθησης και τα έξοδα διαμονής σε φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται αναλυτικά στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.chinamission.be/eng/lxzg/ofzz/ (Call for Application for the Chinese Government Scholarship, 2013). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται και μέσω e-mail: [email protected].

 

ΕΘΝΟΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα