Thumbnail
Τραγική ζωή για άστεγους και άπορους

 

Εξήγησαν ότι εκτός από τους άστεγους που βρίσκονται στο δρόμο και όσους φιλοξενούνται σε ιδρύματα ή ξενώνες, υπάρχουν και άλλες τέτοιες κατηγορίες ανθρώπων όπως όσοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, μένουν κάπου από ανάγκη, είναι υπό έξωση, επιζούν σε προβληματικές ή ακατάλληλες κατοικίες δίχως ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό, ή ζουν σε χώρους που δεν προορίζονταν καν για κατοικίες, κατηγορίες που επίσης χρειάζονται στήριξη. Τόνισαν ότι το πρόβλημα θα διογκώνεται όσο η φτώχεια εξαπλώνεται (ανέφεραν ενδεικτικά τις 40.000 νέες εντολές διακοπής ρεύματος που έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Ανάμεσα σ' άλλα ζήτησαν αξιοποίηση άμεσα δημόσιων κτιρίων και διαμερισμάτων που είναι κατάλληλα για κατοικίες, ανήκουν σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, άλλους δημόσιους φορείς και παραμένουν κλειστά και αναξιοποίητα.Για «ανθρωπιστική καταστροφή» με τους άστεγους και άπορους της χώρας φέτος το χειμώνα, συνέπεια της κρίσης, μίλησαν χτες εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία (ΜΚΟ) σε συνέντευξη Τύπου. Στηλίτευσαν κεντρική και τοπική διοίκηση μεταξύ άλλων για ανεπάρκεια σε υποδομές (υπνωτήρια, κέντρα ημερήσιας φιλοξενίας κ.λπ.), την περιστασιακή φιλοξενία (μόνο σε συνθήκες ψύχους). Επίσης, για την κατάργηση του ΟΕΚ που, όπως είπαν, εξασφάλιζε στέγη για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ριζοσπάστης, 11/1/2013

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαροπλαστείο
Παραλίγο τραγωδία- Πήγε να καταπιεί σπασμένο γυαλί που βρήκε μέσα σε γλυκό από γνωστό ζαχαροπλαστείο
Κανείς δεν ήξερε να του απαντήσει πώς βρέθηκε αυτό το σπασμένο γυαλί μέσα στο γλυκό που αγόρασε. Η στάση του υπεύθυνου της γνωστής αλυσίδας...
Παραλίγο τραγωδία- Πήγε να καταπιεί σπασμένο γυαλί που βρήκε μέσα σε γλυκό από γνωστό ζαχαροπλαστείο